Lütfi Albayrak

LÜTFİ ALBAYRAK

Tarihi 19 Ağustos 2014

Kız kankası erkek

Kız kankası bir erkek kızın günlüğü olmaktan ibaret bir erkektir. Kız onunla dertleşir, her sırrını paylaşır ama dikkat eder ki biri o günlüğü okumaya çalışırsa diye herşeyini öğrenmesin, her türlü muhabbeti yapar. Sırtını dayayacağı bir liman olur erkek onlara. Sizi kıskanırlar çünkü siz onların sadece bir günlüğüsünüzdür ve günlük kişisel bir şeydir. Saf erkeğimizinde duygularını karıştırır, allak bullak eder. Aşık olur saf gibi ömürü gider.
Fakat hiç bir zaman sevgilisi olmayacak, olsa bile ilişkisi kısa sürecek erkektir. Kız kankanla her haltını paylaşırsan sevgilinle paylaşacak bir şey kalmaz. Kız kanka tehlikelidir. O kanka dediğiniz kızlar sizin sevgilinizi sevmez bundan emin olun.
Kadın kıskanır çünkü. Doğasında var bu durum. Bunu inkar eden kız yalan söylüyordur. Az mantıklı olun ya. Sizin sevgiliniz olsa erkek kankasıyla yakın olsun ister misiniz? Böyle el ense olsalar mesela?
Paylaşman gereken kişi sevgilin. El ense durumu kadar yakınlık sevgilinle olacak, olursa. Eskiden kızla erkek kanka durumu mu varmış ya.
Kız kankası yalnızdır ve yüksek ihtimalle karşı cinsten hoşlanıyordur.
Ama gelgelelim bu yalnız, patlayacağı anı bekler. Platoniktir, hali kötüdür. En başta açılmak için yaklaştığı kişiyle saçma sapan muhabbetlere girdiği için kızın her şeyini dinler olmuştur.
Bir de onun açısından düşünün.
Neyse, bizim gibi dışarıdan bakan erkekler için tehlikedir. Hele hele kız arkadaşınız bu kaybetmiş erkeği sizinle tanıştırmak isterse, en az sizin sinir katsayınız kadar o herif de sinirlenmiştir.
Siz, kız arkadaşınız ve bahsi geçen erkek konunun kankalık olmadığının farkındadır ancak kimse söz etmez, belki siz uyarırsınız hatunu ama, o da kabullenmek istemez. Yalanlar üstüne kurulmuş, kızın tek cümlesiyle sonlandırılabilecek bir arkadaşlık tarzıdır. Arkadaş olarak görülmeyi hiç istemez aslında, eminim.
Allah yardımcısı olsun.

ÇİRKİN BEBEK

Kadın bebeğiyle otobüse binerken otobüs şöförü kendini tutamayıp şöyle demiş: "Aman tanrım ne kadar çirkin bir bebek..." Kadın sinirle biletini kutuya basmış, en arka tarafa geçmiş, bir adamın yanındaki boş yere oturmuş. Adam dönmüş kadına; "Özür dilerim.
Acaba az önce şöförle aranızda ne geçti?"
Kadın: Büyük bir terbiyesizlik etti. Hakaret...
Adam: Bir kamu görevlisi insanlara hakaret edemez. Suç teşkil eder.
Kadın: Doğru. Gideyim de şunu bir azarlayayım.
Adam: Merak etmeyin, ben maymununuza gözkulak olurum...

Matematik

Matematikten sürekli zayıf notlar alan haylaz çocuğu ailesi belki bir faydası olur düşüncesiyle Katolik okuluna gönderir. Bakarlar ki çocuk okulu değiştirdikten sonra matematikten hep tam not alıyor.
Sebebini çok merak etmeye başlarlar ve sene sonunda çocuğa sorarlar:
Katolik okuluna gitmeye başlayınca ne değişti?
Çocuk cevap verir:
Okulun ilk gününde artı işaretine çivilenmiş adamı görünce durumun ciddiyetini anladım.

Alkışlı Yorum

Bir zamanlar kutsal topraklara Umre ziyareti için giden bir uçak dolusu yurdum insanının, arap görevlisinin Arapça yapmış olduğu "Çantalarınızda alkollü kolonya ve benzeri şeyler olmayacaktır, lütfen acele etmeden sıra ile işlemlerinizi yaptırınız ve ülkemize hoşgeldiniz" uyarılarına, her cümlenin bitiminde "Amin" diye hep bir ağızdan cevap verdiklerini duyduğumdan beri, Arapçanın bu millet üzerindeki etkisini çok daha iyi anlamış bulunmaktayım.