Tarihi 16 Haziran 2016

Öğretmenlere

Bir kadın var. Üzerinde gezindiğimiz dünyanın, bizi içine çeken güzelliğine insanca bakmayı öğreten onurlu bir mesleğin kadını. Her sabah sevgisini ve bilgisini bölüşüyor çocuklarla. Hayatı unutacak kadar öğrencilerine sevdalı. Gönlünün eli açık, düşleri kelepçeli. Değirmenlere rüzgar taşıyor ırmaklara su.
***
Bir kadın var. Kendisiyle barışık, haksızlığa alışık. Renkli dünyanın pisliğine inat su gibi berrak. Bir deniz feneri belki. Hayat kavgasında ekmeğini acıya banıyor. Geç yatıp erken kalkıyor. Memleket havalarına ağlıyor hala.
***
Bir kadın var. Öğrencilerine hayat kitabının her sayfasını okutan bir öğretmen. Gerçek bir melek. Bütün çocukların annesi. Eskimiş güzelliklerin bekçisi. Aydınlık kapıları açıyor, kötü alışkınlıkların kapısında nöbet tutarken. Tarihini kendisi yazıyor, başkalarına yazdırmanın aksine.
***
Bir kadın var. Bilginin en büyük hazine olduğunu biliyor da, sevginin gücünü inkar etmiyor. Popülerliğe meraklı düzenin unuttuğu herhangi bir kadın. İliklerine kadar idealist. olara. "Denizler derin, dağlar yüksektir" deyip iki misli çalışıyor ülkesinin yarınları için. Su katılmaz insanlığını insanlığın hizmetinden eksik etmiyor.
***
Bir kadın var. Bir ülkenin geleceği olan kadınlardan herhangi biri. Emecek kan arayanların bol olduğu bir ülkede. Yaralı çocuklar için kan arayan kadınlar. Öğretmenlerimiz.
***
Okullar kapanırken öğretmenlerimize açık tutalım yüreklerimizi. Onlar çocuklarımıza karşı görevlerini unutmadıysa. Bizler de onları el üstünde taşımayı unutmayalım. Mola verdikleri mevsimlerde bile.

Tek İhtiyacım Aşk
Aşk hikayelerine oldum olası tutkunum.
Yazı dili farklı olanların çekim alanında kalmak da, yazarlığın getirdiği bir tavır olsa gerek.
Bir kitap geçti elime.
Postiga Yayınları'ndan "Tek İhtiyacım Aşk." Yazarı Pınar Öztulun.
Kilit tutmayacak kadar özgür bir ruhun mutlu kızı olarak başladığı hayatın, şimdi iki çocuk sahibi mutlu annesi.
Akıcı bir dille aşkın insanların yaşamındaki gerçeklerini anlatıyor.
"Yaşamım boyunca tanıdığım insanların hikayeleri beni o kadar çok etkiledi ki, içimde biriken sözcükler büyüyerek, sırlarını kalemime emanet ettiler" derken.
Gözlemlerinin kendisine kazandırdığı ustalığı da sergiliyor.

Mutluluk Takvimi
* Çocuklara oyuncak hediye et.
* Yürekten tokalaş.
* Denizde şaka yapma.
* Burnunu bebeklerin ayaklarında gezdir.

Ben senin her ayrılıkta
İhtimalleri yakmanı
En umutsuz anlarımda
Karşıma çıkmanı sevdim

Dünyayı gözünden silip
Beni kalbine yazmanı
Olur olmaz zamanlarda
Bana kızmanı sevdim

Kalbindeki merhameti
Ruhundaki asaleti
Senin bir kitap gibi
Okunmanı sevdim

Gözlerinden içtiğim
Yorgunluk kahvesini
Senin bana su gibi
Dokunmanı sevdim

Hakkı YALÇIN