Tarihi 19 Mayıs 2016

Kaybedenler

Dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda önce "evet" deyip, sonra çark eden CHP'ye baktığımız zaman. Diyorum ki. Her şeye muhalefet etmenin yarışması olsa. "CHP; birinci, ikinci, üçüncü olur!"
***
Kanlı bir siyasetin söylemleriyle güç gösterisine soyunan bir partinin. Aslında kendisinden bekleneni yaptığını söylesek. Ayıp etmiş sayılmayız. CHP'nin bu topraklarda neden iktidar olamadığının sırrını da birlikte çözmüş oluruz. "Oy birliğiyle güvenilmez!"
***
Meselenin referanduma kadar gidecek olmasının sakıncası yok. Çünkü bu ülkedeki referandumların sonucunu tahmin etmek hiç zor değil. CHP adına meseleyi yokuşa sürmenin getireceği bir kazanç söz konusu değilken. Referandumdan kalan gerçeğin özü. "CHP yine kaybetti!"
***
Kaybedenler niye kaybettiklerinin farkına bile varmadıkları için. Kazanmayı bir türlü öğrenemeyecektir.


Delikanlı melek
En korkunç hastalık bencilliktir. Bizim ülkemizde çok. Sıradan bir kuyrukta bile sözde aklını kullanan ve sıra kapan uyanıklar ülkesiyiz. Trafikte bir aracı geçebilmek için soysuzlukların her haline başvururken garip bir yaratığa dönüşenler memleketi.
***
Ama asalet hala ölmedi bu ülkede. Ağrı Doğubeyazıt'ta böbrek nakli bekleyen bedensel engelli Mesut İrvül, sırasını durumu daha ağır olan başka bir hastaya verdi. 31 yaşındaki Mesut koltuk değnekleriyle yürüyor. Böbrek hastalığı nedeniyle gittikçe eriyor. Annesi ve babası kendisine bakamayacak kadar yaşlı. Buna rağmen sırasını başkasına verecek kadar insan. Verdiği sıra da "can sırası!"
***
İnsanlar insanlıkla anlam kazanır. Mesut İrvül'ün içindeki insanlık aşkı bütün yaraları iyileştirecektir. Çünkü onda başkalarında olmayan bir şey var. Hayatı sevgiyle içen, insanlık aşkına kendi canından vazgeçen biri olmak, bu devirde kolay iş değil. Ölümsüzlük böyle bir şey.
***
Yükselen borsalardan, alçalan insanlıktan çokça konuşulan bir ülkede. Bu insanın ödülünü verecek bir merci yok. Ama onun da buna ihtiyacı yok. Bire bin verir onun ektiği başak.
***
Otobüslerde bile büyüklerine yer vermeyenler ülkesinde. Böbrek sırasını başka birine vererek bizleri büyüleyen Mesut İrvül'e hepimiz borçluyuz. O delikanlı meleği sadece alkışlamak yetmez çünkü.

Mutluluk Takvimi
* Konuşurken gözlerini kaçırma.
* Kitapçı dükkanını dolaş.
* Güneşin batışını izle.


Bir yarım sigara
Bir solmuş resim
Sensiz gecelerin
En güzel düşü
Çıkmasın aklından
Yaşlı gözlerim
Seni bulur muyum
Asker dönüşü

Selam duruyorum
Yalnızlığıma
Karşımda gecenin
Mahzun gülüşü
Nöbet tutuyorum
Hatıralara
Seni bulur muyum
Asker dönüşü

Hakkı YALÇIN