Tarihi 12 Ocak 2016

Yerli hakemler

Hataların sadece futbolcular için değil. Hakemler için de varolacağını kabullenip. Hatalarla, kaza süsü verilmiş hakem cinayetlerini birbirinden ayırıp. Her şeyin verelim.
***

Tamam, yanlışları var. Yerli hakemler futbolumuzun öksürüğüdür. Ama yabancıların "domuz gribi olma" ihtimalini ne yapacağız? 10 yabancı futbolcuya kapılarımızı açtık da ne oldu? Futbolumuza kalite mi geldi? Tribünlerimiz mi doldu? Yoksa kulüplerimizin borç hanesi mi?
***

Sevgili hakemler güneşinizi çalacaklar. Sırf düdüğünüzü adam gibi çalamadığınız için. Onurunuzu çalacaklar. Ne acıdır ki emek çaldığınız için.
***

Sizleri suç işlemeye çağıran düdük müdür hakemlik? Yoksa onurlu bir duruşun simgesi mi? Yanlış düdükler sadece futbolumuza değil, adamlığa da ziyandır. Bir mesleğin onuruna da.
***

Bu eleştirileri hak ettiniz mi? Bazılarınız ettiniz. Korkaklıkla ve forma rengine göre hareket etmekle! O yüzden lütfen değişin artık. Arkanızdan konuşturmayın televizyonlardaki hakem eskilerini. Yabancı hakemlerin sizlerin yerine bu ülkede maç yönetme ihtimaline bile izin vermeyin. İkinci yarıda herkesi utandırın. Eleştirilen cümlelerle kendinizi yenilemeniz mümkün değil. Bunun için yürek gerek!
***

Çünkü ekmek olsanız da adaletsizliği doyuramazsınız. Erkek adam olarak adaletli ve cesaretli olacaksınız. Hiçbir şartta forma ve adam kayırmayacaksınız. Yoksa yabancı hakemler futbolumuzun göğsüne rozet olur.
***


Bu ayıp da size yeter.