BEREN KOÇ

BEREN KOÇ

Tarihi 3 Ağustos 2010

Işık ve sevgiyle

Rahmetli babam, onun şarkılarını çok severdi. "Bu adam başka okuyor" derdi. O yüzden önceki akşam İlhan İrem'in konserindeydim. Babamın yüreğiyle dinledim şarkıları. Müziğe de doydum, konser keyfine de. Ve hatta kaliteli müzik ruhunun keyfini çıkaranları izlemeye de. Şarkıcının ve şarkıların kalitesi, ona gösterilen zarafetle bağlantılı.
***

Şarkılar aşkın kardeşidir. Hüzünlerin hicran kokusu. Şimdiki şarkılara bakıyorum da, ortalık müzik ruhunu zedeleyen şarkılarla dolu. Radyoların iltimasıyla, kulaklarımıza yerleşen berbat şarkılardan illallah dedim. Tam poşete atılacak, mikroplu, sopalı, birbirinin berbat kopyası şarkılar. Bu sezon en çok sinirimi bozanların listesini yayınlarsam, birinci sırayı Demet Akalın ve Hande Yener kapışırlar. Birbirine bu kadar yakışan iki sevimsizden geriye kalanları televizyonlar naklen yayınlasın. Aman bizlerden uzak dursunlar. Şarkısı olmayan memleketin, aşkı olur mu?
***

İlhan İrem'in kendine kilitlenmiş bir yanı vardı, onun anahtarını bulmuş. Daha enerjik, daha güvenli buldum. Çiçeğin saksıda yeni açmış sesi gibiydi. Yanımda bir arkadaşım ve annesi de vardı. Şarkılarda ağladığını gördüm. "Gençliğimin en anlamlı dert ortağıydı İlhan İrem şarkıları" dedi. Hiç şaşırmadım. 70'li yıllardan bugünlere uzanan bir yolculukta, dinlediğim İlhan İrem şarkılarının başkalığı olduğunu ben de biliyordum. Bunu gözlerimle bir kez daha gördüm.
***

Hayata yolculuğunu ışık ve sevgiyle sürdüren önemli bir sanatçının konserinde olmak benim için gururdu.