‘Dinciler saldırdı’ dediler tinerci çıktı

Kadıköy’de el ilanı dağıtan gruba 4 kişi saldırdı. Sosyal medya üzerinden ‘dinciler saldırdı’ iddialarının aksine saldırganlar, uçucu madde bağımlısı ve hırsız çıktı.

Giriş Tarihi 17 Eylül 2017, 00:00 Güncelleme 17 Eylül 2017, 09:27
‘Dinciler saldırdı’ dediler tinerci çıktı

İÇİNDEKİLER

İstanbul'da el ilanı dağıtan protestocu bir gruba saldıran kişilerin iddia edildiği gibi 'dinci ve laikliklik düşmanı' değil, uçucu madde bağımlısı olduğu ortaya çıktı. Kadıköy'de Laik Eğitim Hareketi üyesi 10 kişilik grup, Caferağa Mahallesi Kalkedon Meydanı'nda yapılacak olan mitinge davet için stant açarak el ilanları dağıtıyordu. Bu sırada el ilanı dağıtan grubun yanına 4 kişi geldi. İddiaya göre, 4 kişi gruptakilere, "Burada ne yapıyorsunuz?" diye sordu. Gruptakiler tarafından terslenen 4 kişiyle grup arasında kavga çıktı. Polis ekiplerinin müdahale ettiği olayın ardından, gruba saldırdıkları öne sürülen 4 kişi gözaltına alındı. Polisin yaptığı araştırmaya göre 4 kişi olayın yaşandığı bölgedeki esnaf tarafından bilinen madde bağımlısı kişilerdi.

AMAÇ PROVOKASYON
Yaşanan bu olaydan sonra sosyal medya üzerinden provokasyona başlayan grup üyelerinin ortaya attığı saldırı iddiaları yalanlandı. Madde bağımlısı şahıslarla yaşadıkları tartışmayı saldırı olarak anlatan grup üyelerinin tamamen durumdan faydalanarak provokasyon yaptıkları ortaya çıktı. Emniyette sorgulanan 4 kişi, gruptakilere ne yaptıklarını sorduklarını, kendilerine ters cevap verince olayın yaşandığını öne sürdükleri belirtildi. Olaya karışan 4 kişinin herhangi bir grupla bağlantılarının da olmadığı bildirildi. 4 kişi sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.