* Avokado: Günde yarım avokado yemek iştahı yüzde 40 oranında kapatıyor. Enerjiyi artırıp, metabolizmayı çalıştırıyor.
* Üzüm: Obezite ve metabolik hastalıkların önlenmesinde etkilidir. Stresten korur. İçerdiği şeker nedeniyle günde 1 fincandan fazla tüketmemek gerekir.
*Greyfurt: Açlığı bastırır, yağ yakma sürecini uyarıp hızlandırır. Vücudun en kritik bölgelerindeki yağ birikimlerini engeller.
*Tahıllar: Kara buğday, yulaf, kahverengi pirinç gibi tahıllar, kalp hastalıklarına yakalanma riskini yüzde 21 düşürür. Uzun süre acıkmayı engeller.
*Somon: Omega-3 zenginidir. Beyin fonksiyonlarını geliştirir. Vücutta sıvı dengesini sağlayarak obezite riskini azaltır. Sindirimi kolaylaştırır.
*Tatlı patates: Görme yeteneğini artıran bu besin, antioksidan deposudur. Kan şekerini düzenler. İçerdiği liflerle sindirime yardımcı olur. Vücudun şekeri iyi kullanmasına destek sağlar.
*Yeşil çay: Kahveden daha az kafein içerse de, yağ yakmakta çok daha etkilidir. Metabolizmayı hızlandırır, iştah kapatır, kilo verdirir.
*Nar: Potasyum ve folat zengini nar, sindirimi hızlandırır. İyi bir lif kaynağıdır. Tokluk hissi vererek zayıflatır.
* Yumurta: Haşlanmış yumurta tok tutarak, kas oluşumunu destekler.
* Ispanak: Marul, lahana ve ıspanak gibi yeşil yapraklı sebzeler düşük kalorilidir; yağ yakımını kolaylaştırır.
* Elma sirkesi: Vücutta biriken yağların yakımını hızlandırır.
*Pancar: Yüksek protein içerir. Kilo verme sürecinde tüketilmesi gereken besinler arasında başı çeker. Akşamları yenildiğinde daha etkili olur.
*Baklagiller: Kuru fasulye, nohut gibi kuru baklagiller protein ve lif zenginidir. Kan şekerini düzenler, tokluk verir.
*Yoğurt: Sindirim sistemini kuvvetlendirir. Probiyotik olduğu için kilo verdirir. Tok tutarak yağları yakar.
* Chia tohumu: Son dönemde yıldızı parlayan bu besin magnezyum, kalsiyum, fosfor içeriyor. Lif deposu. Yağ yakımını hızlandırıyor. Sebze yemeklerine veya meyve suyuna ilave ederek tüketilebilir.
* Turpgiller: Brokoli, lahana, tere, hardal ve turp lif ve folik asit içeriyor. 100 gram tüketmek, günlük diyet için gereken lif oranının yüzde 40'ını karşılıyor. İştahı frenleyip, kilo verdiriyor.
* Tarçın: Güçlü bir antioksidan olan tarçın kolesterol seviyelerini düzenliyor. İştahı kapatıp, sindirimi hızlandırıyor.
*Kırmızı biber: Özellikle göbek çevresinde birikmiş olan yağları yakıyor. Acı kırmızı biber, yenildikten 20 dakika sonra yağ yakma etkisini göstermeye başlıyor.