Avokado-üzüm kilolara çözüm

Yaz yaklaşıyor, diyet telaşı başlıyor. Avokado, üzüm, tere ve tarçın gibi besinlerin iştah kapattığını söyleyen uzmanlar, ‘Bu besinler yağ da yakar’ uyarısı yapıyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Nisan 2017 Güncelleme 26 Nisan 2017, 00:26
Avokado-üzüm kilolara çözüm

İÇİNDEKİLER

FİT bir vücutla yaza girmek isteyenler dikkat! Kış aylarında yavaşlayan metabolizmayı hızlandırmak ve kilolardan kolayca kurtulmak için bazı besinler imdada yetişiyor. Uzmanlar, iştah kapatıp yağ yaktıran bu besinleri sizler için sıralıyor...

* Avokado: Günde yarım avokado yemek iştahı yüzde 40 oranında kapatıyor. Enerjiyi artırıp, metabolizmayı çalıştırıyor.

* Üzüm: Obezite ve metabolik hastalıkların önlenmesinde etkilidir. Stresten korur. İçerdiği şeker nedeniyle günde 1 fincandan fazla tüketmemek gerekir.

*Greyfurt: Açlığı bastırır, yağ yakma sürecini uyarıp hızlandırır. Vücudun en kritik bölgelerindeki yağ birikimlerini engeller.

*Tahıllar: Kara buğday, yulaf, kahverengi pirinç gibi tahıllar, kalp hastalıklarına yakalanma riskini yüzde 21 düşürür. Uzun süre acıkmayı engeller.

*Somon: Omega-3 zenginidir. Beyin fonksiyonlarını geliştirir. Vücutta sıvı dengesini sağlayarak obezite riskini azaltır. Sindirimi kolaylaştırır.

*Tatlı patates: Görme yeteneğini artıran bu besin, antioksidan deposudur. Kan şekerini düzenler. İçerdiği liflerle sindirime yardımcı olur. Vücudun şekeri iyi kullanmasına destek sağlar.

*Yeşil çay: Kahveden daha az kafein içerse de, yağ yakmakta çok daha etkilidir. Metabolizmayı hızlandırır, iştah kapatır, kilo verdirir.

*Nar: Potasyum ve folat zengini nar, sindirimi hızlandırır. İyi bir lif kaynağıdır. Tokluk hissi vererek zayıflatır.

* Yumurta: Haşlanmış yumurta tok tutarak, kas oluşumunu destekler.

* Ispanak: Marul, lahana ve ıspanak gibi yeşil yapraklı sebzeler düşük kalorilidir; yağ yakımını kolaylaştırır.

* Elma sirkesi: Vücutta biriken yağların yakımını hızlandırır.

*Pancar: Yüksek protein içerir. Kilo verme sürecinde tüketilmesi gereken besinler arasında başı çeker. Akşamları yenildiğinde daha etkili olur.

*Baklagiller: Kuru fasulye, nohut gibi kuru baklagiller protein ve lif zenginidir. Kan şekerini düzenler, tokluk verir.

*Yoğurt: Sindirim sistemini kuvvetlendirir. Probiyotik olduğu için kilo verdirir. Tok tutarak yağları yakar.

* Chia tohumu: Son dönemde yıldızı parlayan bu besin magnezyum, kalsiyum, fosfor içeriyor. Lif deposu. Yağ yakımını hızlandırıyor. Sebze yemeklerine veya meyve suyuna ilave ederek tüketilebilir.

* Turpgiller: Brokoli, lahana, tere, hardal ve turp lif ve folik asit içeriyor. 100 gram tüketmek, günlük diyet için gereken lif oranının yüzde 40'ını karşılıyor. İştahı frenleyip, kilo verdiriyor.

* Tarçın: Güçlü bir antioksidan olan tarçın kolesterol seviyelerini düzenliyor. İştahı kapatıp, sindirimi hızlandırıyor.

*Kırmızı biber: Özellikle göbek çevresinde birikmiş olan yağları yakıyor. Acı kırmızı biber, yenildikten 20 dakika sonra yağ yakma etkisini göstermeye başlıyor.