Acı-turşu-kızartma sedefi azdırma ...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Nisan 2017 Güncelleme 20 Nisan 2017, 00:00
Acı-turşu-kızartma sedefi azdırma ...

İÇİNDEKİLER

Genetik geçişli bir hastalık olan sedef, özellikle ergenlik döneminde genç kızlarda ortaya çıkıyor. 7 kuşak sonra da kişiyi yakalayan bu hastalığı stresin tetiklediğini söyleyen Dr. Mehmet İlteber Bahadır, beslenmenin önemine dikkat çekiyor. Sedef hastalarının kesinlikle alkol almaması gerektiğini belirten Dr. Bahadır, şu uyarıda bulunuyor: "Acılı, isotlu tarzında dediğimiz çiğ köfte; sucuk, kırmızı, pul biber, aşırı acılı yiyeceklerden uzak durulmalı. Aşırı baharatlı yiyeceklerden kaçınılmalıdır. Yine domates patlıcan yaz döneminde hastaların bu konuda aşırıya kaçmaması gerekir. Özellikle kızartma türü dediğimiz patates cipsleri, patates kızartması tarzındaki yiyeceklerden, turşu gibi kaşıntıyı artıran gıdalardan da uzak durması gereklidir. Hastalar ciltlerinin dökülmesini istemiyorsa mutlaka diyet uygulamalı."