Genetik geçişli bir hastalık olan sedef, özellikle ergenlik döneminde genç kızlarda ortaya çıkıyor. 7 kuşak sonra da kişiyi yakalayan bu hastalığı stresin tetiklediğini söyleyen
Dr. Mehmet İlteber Bahadır, beslenmenin önemine dikkat çekiyor. Sedef hastalarının kesinlikle alkol almaması gerektiğini belirten Dr. Bahadır, şu uyarıda bulunuyor:
"Acılı, isotlu tarzında dediğimiz çiğ köfte; sucuk, kırmızı, pul biber, aşırı acılı yiyeceklerden uzak durulmalı. Aşırı
baharatlı yiyeceklerden kaçınılmalıdır. Yine
domates patlıcan yaz döneminde hastaların bu konuda aşırıya kaçmaması gerekir. Özellikle kızartma türü dediğimiz
patates cipsleri, patates kızartması tarzındaki yiyeceklerden,
turşu gibi kaşıntıyı artıran gıdalardan da uzak durması gereklidir. Hastalar ciltlerinin dökülmesini istemiyorsa mutlaka diyet uygulamalı."