Bahar gribine çiğ sarımsak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Mart 2017 Güncelleme 24 Mart 2017, 00:00
Bahar gribine çiğ sarımsak

İÇİNDEKİLER

Baharın güzelliğini griple gölgelemek istemeyenler dikkat! Uzman diyetisyen Pınar Kural Enç, gripten korunmak için çiğ sarımsak tüketilmesini önerdi. Antibakteriyel özelliği sayesinde sarımsağın, bakteri ve virüslerin neden olduğu hastalıkların iyileşme sürecini hızlandırdığını ifade eden Enç, şöyle konuştu: "Nezle ve grip olduğunuzda çiğ sarımsak yiyerek iyileşme sürecini hızlandırabilirsiniz. Sarımsak bağışıklık sistemini güçlendirir ve vücut direncini artırır. Kolon ve mide kanseri başta olmak üzere birçok kanser türünden korur. Ancak kanı inceltici etkisinden dolayı adet dönemindeki kadınlar, ameliyat olacaklar yememeli. Ayrıca tansiyonu düşük olanlar ve yüksek tansiyon ilacı alanlar da uzak durmalı.