Karaciğere doğal koruma

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Aralık 2016 Güncelleme 08 Aralık 2016, 00:00
Karaciğere doğal koruma

İÇİNDEKİLER

Aşırı yağlı gıdalar ve alkol karaciğer hastalıklarını beraberinde getiriyor. Dr. Fevzi Özgönül, "Doğru yiyecekler antioksidan etkileri ile karaciğeri temizler ve korur" diyor. Dr. Özgönül, bu yiyecekleri şöyle anlatıyor.. Sarımsak: Karaciğer enzimlerini aktive ederek toksinlerin vücuttan atılımına destek olur.

KIRMIZI PANCAR VE HAVUÇ :
Her ikisinde de betakaroten vardır ve karaciğer fonksiyonlarının iyileşmesini sağlar. Pancar vücuttan ağır metallerin temizliğinde rol alır. ELMA : Yüksek lif içerir ve sindirim sistemindeki toksinlerin atılımına destek olur.

BRO KOLİ VEKARNA BAHAR :
Sülfür içeriği ile etkilidir. Toksin atılımı sürecinde karaciğer destekler.

ENGİNAR : Karaciğer hücre onarımına destek olur ve yağlanmasını engeller.

ZERDEÇAL : Karaciğeri güçlendirir, yağların sindirimini kolaylaştırır.

KOYU YEŞİL YAPRAKLI SEBZELER : Ispanak, roka, tere, pazı gibi koyu yapraklı sebzeler yüksek ağır metaller ve kimyasallara karşı karaciğeri destekler.

ZENCEFİL : Karaciğer yağlanmasına karşı koruyucudur.