Karpuz aşkı tetikler

Lezzetiyle öne çıkan meyvelerden olan karpuz afrodizyak etkisiyle cinsel hormonları uyarıyor. Arzuları kamçılayıp kan akışını hızlandırıyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Temmuz 2016 Güncelleme 20 Temmuz 2016, 00:00
Karpuz aşkı tetikler

İÇİNDEKİLER

Yaz mevsiminin gelişiyle karpuzlar görücüye çıktı. Sıcak mevsimin en sevilen meyvesi serinletici etkisiyle herkesin vazgeçilmez lezzeti oluyor. Ancak bunun yanında gerek meyvesi gerekse çekirdeği afrodizyak etkisiyle kendini gösteriyor. Karpuzun meyvesi ve çekirdeğindeki Tamin, niasi, folat, potasyum, magnezyum, çinko, demir, fosfor, sodyum, bakır, manganez ve çinko ile B vitamin grubu, tam anlamıyla şifa deposu oluyor. Ancak bunun yanında gerek meyvesi gerekse çekirdeği afrodizyak etkisiyle kendini gösteriyor. İçerdiği "arginin" denilen maddedamar genişlemesine yardımcı olur. kalbi koruyoR Bu sertleşme problemleri olanlara yardımcı oluyor. Cinsel hormonları uyarıyor. Arzuları kamçılıyor. Sperm üretimini teşvik ediyor. Vücuda enerji ve güç veriyor. Sağlığa olan diğer fayları ise şöyle sıralanıyor:

İdrar sökücü etkisiyle böbrekleri ve mesaneyi temizliyor. Kum ve taşları vücuttan atıyor.
Zengin magnezyum içeriği ile kalp fonksiyonun sağlıklı işleyişini sağlar. Kalp sağlığını koruyan amino asitler ihtiva eder.
Karpuzun çekirdeği dalgalanan glukoz seviyelerini düzeltir.