Annelik yolunda çay mucizesi

Hamileliğe giden yolda yumurta sayısı önem taşıyor. Çörek otu, damiana ve gilaburu bitkilerinden yapılan çaylar hem yumurta rezervini hem de sayısını artırıp yüzleri güldürüyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Şubat 2016 Güncelleme 06 Şubat 2016, 00:35
Annelik yolunda çay mucizesi

İÇİNDEKİLER

Yumurtaların sağlığı ve yumurta sayınızı arttırmak, kuşkusuz hamileliğe giden yolda en büyük etkenlerden. Bunun için yine doğa ana sizlere sınırsız mucizeler sunuyor. 1-2 aylık dönemde düzenli olarak tüketeceğiniz 3 farklı bitki çayı, yumurta rezervinizi korumakla kalmaz yumurta sayınızı da arttırır.

İŞTE MUHTEŞEM 3'LÜ
Çörek otu: 1 çay bardağı kaynar suya 1 çorba kaşığı öğütülmüş çörek otu ilave edilir. Bardağın ağzı kapatılarak 10-15 dakika demlenmesi beklenir. Daha sonra bu karışım süzgeçten geçirilerek içilir.

Damiana: Adını aşk tanrıçası Afrodit için kullanılan Yunanca aphrodisiakos kelimesinden alan damiana, bitkisel bir afrodizyaktır. Direkt olarak üreme organlarını etkiler. Kısırlıkla savaşır, kırmızı kan oluşturur, hormonları dengeler, menopozda hormonal geçişleri kolaylaştırır. Damiana çayını aktarlarda bulmanız mümkün.

Gilaburu: Kızılcığa benzeyen bu bitkinin suyunu tüketerek yumurta kalitenizi arttırmanız mümkün.

ÇAM KABUĞU ŞANSI ARTIRIR
50 gr. çam kabuğunu 1 litre suda kaynatıp günde 1 bardak düzenli içerseniz, hamilelik şansınızı arttırabilirsiniz. Çam kabuğu ekstresi, suyu ve çayı aynı zamanda zayıflatır, romatizmaya iyi gelir, astımı önler, öksürük ve bronşit tedavisinde de etkilidir.

GÜNE PORTAKAL SUYU İÇEREK BAŞLAYIN
Sağlıklı yumurtalık ve yumurtalar için günlük almanız gereken vitamin ve miktarları:

KOENZİM Q10 (800 MG)
58 gram pişirilmiş dana eti (2.6 mg), 1 yemek kaşığı soya fasulyesi yağı (1.3 mg), 30 gr. yerfıstığı (0.8 mg), yarım kase haşlanmış brokoli veya karnabahar yaklaşık 0.5 mg koenzim Q10 içerir.

İNOSOTOLLÜ GIDALAR (2 TANE)
Lahana, bakliyat, muz, fasulye, kavun, kuru üzüm, narenciye, buğday, tahıl, yulaf gevreği, esmer pirinç

MELATONİN (3 MG)
Et, balık, peynir, muz, çilek, elma, portakal, böğürtlen, fıstık, ceviz, antep fıstığı, badem, kestane, patlıcan, ıspanak, brokoli, bezelye, lahana, soğan, domates, mantar, karnabahar, patates ve salatalık, kuru fasulye, barbunya fasulyesi, nohut, kabak, çemen, susam, keten tohumu ve ayçiçeği tohumlarında bulunur.

OMEGA 3 (1000 MG)
Keten tohumu, balık yağı, hurma çekirdeği yağı, fındık yağı, kabak çekirdeği, semizotu, ıspanak ve Brüksel lahanasında bolca bulunur.

SABAHLARI C VİTAMİNİ (500 MG)

Brokoliden dolmalık bibere kadar birçok besinde bulunan C vitamini belirtilen ölçü ve saatte alınmalı. Bunun da kolayı; taze sıkılmış portakal, kivi ve nar suyu içmek.

KADINLARA ÖZEL ÖNERİ
Yumurtalık kalitenizi yükseltip yumurta sayınızı arttırmak için her gün büyük bir porsiyon salata tüketmeniz şart. Hamile kalmak isteyenler için çok etkili salata tarifleri:

MERCİMEKLİ SALATA
* 1 kase çiğ pazı
* 1 kase çiğ ıspanak
* Yarım kase haşlanmış brokoli
* 4 kase haşlanmış mercimek
* 2 domates
* Biraz maydanoz
* Yarım kase böğürtlen
* 1 çorba kaşığı kıyılmış badem
* 1 çorba kaşığı ay çekirdeği

Malzemeleri elma sirkesi, limon ve zeytinyağı ile lezzetlendirin.

BESLEYİCİ SALATA SOSU
* Yarım kase çilek, ahududu ya da böğürtlen
* 2-3 çay kaşığı elma sirkesi
* 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
* 2 çay kaşığı bal
* Bir tutam tuz Bütün malzemeleri blenderda geçirip salatanıza sos olarak ilave edin.

YARIN: Rahim sağlığı için etkili masaj teknikleri ve doğal besinler

HAZIRLAYAN: ÖZGE GÜRCAN