Bulgur ye kanserden korkma!

Bugüne kadar yapılan tüm araştırmalar bir araya toplandı. Uzmanlar 2016 besin raporunu açıkladı. Buna göre kanserle savaşan en etkili yiyecekler Firik bulguru ve siyah fasulye çıktı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Şubat 2016 Güncelleme 05 Şubat 2016, 00:20
Bulgur ye kanserden korkma!

İÇİNDEKİLER

Doğal besinlerin önemi bir kez daha ortaya çıktı. Uzmanlar yüzlerce yıllık araştırmaları bir araya getirdi. Yapılan analizlerde çarpıcı sonuçlar belirlendi. Hemen herkesin korkulu rüyası kansere ilaç gibi besinler bulundu. 2016 yılının en değerli besinleri arasında kanser ve türleriyle en iyi savaşan ve hatta oluşumunu engelleyen gıda raporu yayımlandı. Buna göre Firik bulguru ilaç gibi olan etkisiyle yeni bir umudun adı oldu. İşte kanseri kabus olmaktan çıkartan diğer besinler:


FİRİK BULGURU
Doğu Akdeniz ve Güneydoğu mutfağının en eski besin kaynaklarından biri olan firik bulguru), yeşil buğday başaklarının ateşle buluşmasıyla elde ediliyor. Bir probiyotik gibi sindirimdeki sağlıklı bakterileri artırıyor. Vitamin ve mineral değeri oldukça yüksek olan firik bulguru, protein ve yüksek lif içeriğiyle tokluk hissi veriyor. Bu özelliği ile kanseri engelliyor. Gelişmesini önlüyor. Firik bulguru bildiğimiz bulgur pilavı gibi pişiriliyor. Et yemeklerinin yanına yakışıyor. Marketlerde bulunuyor.

SİYAH FASULYE
Siyah fasulye, A ve B vitaminleri yönünden çok güçlü bir besin! B2, B3, B6, B9 vitaminlerini içermesi kanser türleriyle savaşmada ve özellikle kolon kanseriyle mücadelede çok etkili oluyor. Siyah fasulyenin kolon sağlığıyla ilgili bir diğer etkisiyse içerdiği bütirik asit. Bütirik asit, bağırsakta bulunan bir çeşit faydalı bakterinin beslenmesini ve daha iyi çalışmasını sağlıyor. Siyah fasulye kanda yavaş hareket ederek, sindirimi düzenliyor.

PIRASA
Pırasanın içerdiği besinler özellikle çok geniş bir yelpazede cilt sağlığına hizmet ediyor. Cilt için harika besinler içeren pırasa aynı zamanda, kalp, kan, göz, kemik, sindirim sistemi sağlığını yakından ilgilendiren vitamin ve mineraller içeriyor. Potasyum, kalsiyum, demir ve fosfor bakımından zengin olan pırasa, C, B1, B2 ve A vitaminleri barındırıyor. İyi kolesterolü yükseltip, kötü kolesterolü düşürüyor.

KARNABAHAR
Sağlık açısından birçok faydası bulunan bu şifalı sebze, hem enfeksiyonlara karşı etkin, hem de antibakteriyel birçok madde içeriyor. Zihinsel ve bedensel yorgunluğa iyi geliyor. İçeriğinde, A, C, B1 ve B2 vitaminlerini barındırıyor. Bol miktarda kalsiyum, fosfor, potasyum ve demir bulunuyor. Karaciğere faydası bulunuyor.

KEREVİZ
Kış sebzeleri arasında yer alan kereviz birçok hastalığa şifa oluyor. A ve C vitamini kaynağı ile vücudun vitamin ihtiyacının bir bölümünü karşılıyor. Yapısında potasyum, sodyum, kalsiyum ve manganez gibi çok çeşitli mineraller içeriyor. Kanser basta olmak üzere astıma fayda sağlıyor. Kalp ve damar hastalıklarına da iyi geliyor. Doğal bir antioksidan olarak organları koruyor.

SİYAH PİRİNÇ
Siyah pirinç, beyaz ve kırmızı pirince göre daha sağlıklı bir besin. Glisemik endeksi çok düşük bir tahıl ve hem tokluk hissi yaratıyor hem de kilo verdiriyor. Çok güçlü bir antioksidan ve lif kaynağıdır. İçeriğindeki vitamin ve minerallerle diyabet, kanser ve kalp hastalıklarını önlemeye yardımcı olması. Siyah pirinç doğal olarak glüten içermiyor.

MACA TOZU
Maca kökü, cinsel gücü artırması ve enerjiyi yükseltmesiyle biliniyor. Doğal hormon düzenleyici olan maca, böbrek üstü bezlerindeki salgıları kontrol ediyor. Beyindeki hipotalamusu uyarıp hormonları düzenliyor. Depresyon, kanser ve anksiyeteyi azaltıyor. İçeceklere ve tatlılara eklenebiliyor.