Genç kızlara taş çıkartıyor

49 yaşında olmasına rağmen 20'lik kızlara taş çıkaran Salma Hayek, taş devri diyeti ile formunu koruyor. Güzel yıldız genç görünmesini ise kemik suyuna borçlu olduğunu söylüyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Ocak 2016 Güncelleme 22 Ocak 2016, 01:34
Genç kızlara taş çıkartıyor

İÇİNDEKİLER

Hollywood'un ünlü yıldızı Salma Hayek, ilerlemiş yaşına rağmen güzelliği ile baş döndürüyor. 49 yaşındaki Hayek, yuvarlak hatlarını korumak istediği için aşırı zayıflığa karşı çıkıyor. Bunun için 'taş devri diyeti' olarak da bilinen 'Paleo Diyeti'ni tercih eden seksi yıldızın, sağlık ve güzellikteki en şaşırtıcı sırrı ise kemik suyu.

PALEO DİYETİNDE NE VAR NE YOK...
Meksikalı yıldız, kemik suyu ile cildinin pürüzsüz olduğunu, bu yüzden çok korktuğu botoksa ihtiyaç duymadığını ifade ediyor. Peki, Salma Hayek'in uyguladığı Paleo diyeti nedir? Bu diyet, taş devrindeki, avcılık toplayıcılık hayat tarzında yaşayan insanların yediklerine inanılan gıdaları tüketmeyi içerir. YİYİN: Sığır eti, kuzu, tavuk, hindi ve diğerleri... Balık ve deniz urunleri. Başta brokoli, lahana, biber, soğan, havuç, domates olmak üzere tum sebzeler. Elma, portakal, armut, avokado, çilek, yaban mersini gibi tum meyveler. Patates, badem, fındık, ceviz, ayçiçeği çekirdeği, kabak çekirdeği gibi kuruyemiş ve tohumlar. Zeytinyağı, deniz tuzu, sarımsak, zerdeçal ve biberiye gibi tum baharatlar... KAÇININ: Alkollü içecekler , meyve suları, şeker, hamur işleri, dondurma, ekmek, makarna, buğday, çavdar, arpa, fasulye, mercimek ve diğer baklagiller. Süt ürünleri, terayağ›, soya, ayçiçek yağı, mısır yağı,margarin ve içinde margarin bulunan işlenmiş gıdalar, tatlandırıcılar.

ÖRNEK GÜNLÜK DİYET LİSTESİ 1

KAHVALTI
Kahvaltıda omlet yiyin. İçine soğan, biber, mantar, brokoli ekleyebilir, zeytinyağı ile Omega 3 içeriğini artırabilirsiniz. Yumurtalarınız mümkünse organik olsun.

ARA
Bir porsiyon mevsim meyvesi (Örneğin 1 portakal, 1 mandalina)

ÖĞLE
Maruldan salatalığa kadar birçok yeşillik kullanarak salata yapın. Bunu tavuk parçaları, badem veya ceviz ile tatlandırın. Zeytinyağı ve limon sosu ile de salatanıza sos yapın.

ARA
1 elma, küçük bir avuç ceviz

AKŞAM
* Izgara hindi göğsü, yanında buharda pişmiş brokoli ve havuç gibi sebzeler
* 1 bardak soda

ÖRNEK GÜNLÜK DİYET LİSTESİ 2


KAHVALTI
* Yeşillikler ilave edilmiş 2 yumurtalı omlet
* 1 fincan şekersiz çay ya da kahve

ARA
* Birkaç tane badem
* 1 fincan bitki çayı

ÖĞLE
* Buharda pişirilmiş sebzeler
* Az ton balıklı bol limonlu salata
* 1 kase yoğurt ya da 1 dilim peynir

ARA
* Yemekten 2 saat sonra 1 fincan bitki çayı
* Ceviz ya da badem

AKŞAM
* Zeytinyağı ile pişirilen 2 çorba kaşığı sebze yemeği
* 1 porsiyon haşlanmış ya da fırınlanmış tavuk budu
* 2 çorba kaşığı yoğurt
* Bol salata

UYUMADA N ÖNCE
* 1 fincan şekersiz yeşil çay
* Biraz ceviz ya da badem

SALMA HAYEK'İN SAĞLIK İÇECEĞİ
2 elma
1 havuç
Yarım kereviz sapı (varsa)
1 büyük avuç dolusu karışık yeşillik (tere, lahana, maydanoz, ıspanak gibi tüm yeşillikler olabilir)
1 küçük boy salatalık
1 çiçek brokoli
1 küçükk dilim limon
Küçük bir parça zencefil dilimi

HAZRLANIŞI: Önce bir elmayı ve ardından diğer malzemeleri katı meyve sıkacağında sıkın ve en son da diğer elmayı ekleyin. Bardağa koyup, isterseniz içerisine buz ilave ederek için.

KEMİK SUYUNUN FAYDALARI

Eklemler ve kaslara çok yararlıdır. Cildimizin, saçlarımızın ve tırnaklarımızın canlanmasına katkıda bulunur. İçeriğindeki jelatin sebebiyle bağırsak sistemini iyileştirir. Et ve protein ihtiyacını karşılar. İçeriğindeki asit, karaciğer detoksunda çok önemli bir yapı taşıdır.

TARİFİ
Kuzu kemiğini içerisine sarımsak, soğan, biraz elma sirkesi katarak kaynatın. Pişme işlemi bitmek üzereyken tuz, limon, karabiber, kırmızı biber, kekik, biraz zerdeçal ve kuru nane gibi istediğiniz baharatlardan ekleyin.

YARIN: MONİCA BELLUCCİ'NİN İNCELİK FORMÜLÜ

HAZIRLAYAN: ÖZGE GÜRCAN