Tansiyona çetin ceviz!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Kasım 2015 Güncelleme 25 Kasım 2015, 01:57
Tansiyona çetin ceviz!

İÇİNDEKİLER

Felç, kalp hastalıkları gibi ciddi problemleri beraberinde getiren yüksek tansiyon yaşamı tehdit ediyor. Bu rahatsızlık şişmanlık, kolesterol yüksekliği, sigara ve alkol kullanımı, ırk, cinsiyet, yaş, şeker hastalığı, psikolojik nedenler, fazla miktarda tuz alımı gibi birçok nedene bağlı ortaya çıkabiliyor. Doğal reçetelerin bu hastalığın tedavisinde önemli rol oynadığını aktaran uzmanlar, tansiyon dengeleyen besinleri tavsiye ediyor: Ebegümeci: Kan basıncını düşürdüğü bilimsel olarak kanıtlanmıştır. İdrar söktürücü özelliği vardır. Böylece arter duvarlarında aşırı baskıyı azaltarak tansiyonu dengeler. 1-2 çay kaşığı kurutulmuş ebegümecini bir fincan kaynamış suya atın. 5 dakika bekleyin. Limon ve bal katıp günde 2 kere için. Hindistan cevizi suyu: Sistolik kan basıncının azalmasına yardımcıdır. Kas fonksiyonlarını düzenler, magnezyum ve potasyum ile kalp sağlığını korur. Sabah ve akşam 1 bardak Hindistan cevizi suyu için. Alıç: Flavanoidlerden zengin bu meyve, çarpıntıları önler, kılcal damarların işlevini artırır. Kan damarlarını genişleterek kan basıncını düşürür. Yarım yemek kaşığı tarçın ve 4 yemek kaşığı toz alıcı karıştırın. Hamur elde edene kadar su ve bal ekleyin. Küçük toplar yapıp 150 derecelik fırında kurutup, tüketin. Balık yağı: Omega-3 yağ asitleri kalp hastalıklarına karşı çok faydalıdır. Kalp krizi ve felç riskini azaltır. Öte yandan kolesterol düşürücü etkileri de vardır. Egzersiz: Uygun bir diyet programı yanında, günlük yapılacak 30 dakikalık egzersizler de oldukça faydalıdır.