Hastalıklar dile geldi!

Vücutta verdiği sinyallerle kendini belli eden hastalıklar, dil üzerinden de anlaşılabiliyor. Dil üzerindeki değişimlere dikkat çeken uzmanlar, 'Dilinin rengine ve şekline bak hastalığını anla' şeklinde konuşuyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Kasım 2015 Güncelleme 07 Kasım 2015, 00:00
Hastalıklar dile geldi!

İÇİNDEKİLER

Dil üzerindeki ortaya çıkan çizik, renk ve şekil bozuklukları iç organlardaki problemlerin dışarı yansıması olarak ortaya çıkabiliyor. Uzmanlar, "Diline bak hastalığını anla, sağlığından olma" diyor. İşte uzmanlardan dil üzerindeki hastalık haritası...

1. NORMAL DİL:

Pembe, doğru tükürük salgısını gösteren net bir tabaka ile hiçbir renk değişimi yoktur.

2. İNCE BEYAZ TABAKA VE KENARLARDA BURUŞMA:

Yorgunluk, iştahsızlık ve aşırı terleme ile ortaya çıkan dilin bu hali vücutta enerji eksikliği anlamına gelir. Dilde bu durum ayrıca kabızlık, dehidratasyon ve cilt hastalıklarına dair sorunlarında olduğunu ortaya koyabilir.

3. İNCE, SARI TABAKA KAPLI DİL:
Bu durum ruh halindeki yaşanan olumsuzluklarla ortaya çıkar.

4. ETLİ BEYAZ TABAKA VE ŞİŞMİŞ DİL:
Bu durum sindirim sisteminin düzensiz çalışması ile ilgilidir. Vücut su toplama eğilimindedir. Kişilerde genellikle bitkinlik görülür.

5. DİL ORTASINDA SARI YAĞ KATMANLARI VE KIRMIZI DİL:
Olası idrar yolu enfeksiyonları ile cilt sorunlarının sinyali olabilir.

6. PEMBE YÜZEYİNDE SİYAH NOKTALAR:
Damarlar ile ilgili bir sorun olduğuna işaret edebilir. Kandaki yavaşlama ağrılı bacaklar, baş ve göğüs ağrısı ile cilt solukluğuna neden olur.

7. İNCE BEYAZ TABAKA:
Bu durum vücudun dengesiz ruh halini gösterir. Strese maruz kalındığına, ayrıca eklemlerde toplanan iltihapların belirtisi olarak ortaya çıkabilir.

8. SOLUK VE ŞİŞMİŞ DİLİN ORTASINDA KALIN BEYAZ TABAKA:

Bağışıklık sisteminin zayıflığına, vitamin ve mineral eksikliği ile ilişkili enfeksiyon durumuna işaret eder. Kişilerde soluk cilt, sırt ağrısı ve sık sık panik hissi olur.

9. DİLİN YÜZEYİNDE KIRMIZI ÇATLAKLAR:

Bu gece terlemeleri, uykusuzluk ve tahriş olan cilt, vücutta mantar enfeksiyonları olduğu anlamına gelir.

10. BEYAZ VE DÜMDÜZ BİR DİL:
Vücutta kan akımının azalması anlamına gelir. Anemi baş dönmesi, yorgunlukla kendini belli edebilir. Bu durumda kişiler konsantrasyon ve bellek eksikliğinden muzdarip olurlar. Ayrıca kadınlarda bu tip dil görüntüsü hormonal bozukluklarında bir işaretidir.

11. DİLDE KURULUK:
Dil üzerindeki kuruluk menopoz sonrası eklemlerde iltihaplanmaya ve B vitamini yetersizliğine işarettir.

12. KABARCIKLAR:
Dil üzerindeki çilek gibi kabarcık B Vitaminlerinin yetersizliğine işarettir. Bu genellikle yanlış beslenme sonucu ortaya çıkar.