Her grubun bir çayı var!

Eski yıllardan beri kullanılan kan grubuna göre beslenmeye çay tüketimi de eklendi. Uzmanlar sağlıklı bir beden ve ideal kilo için her grubun ayrı çayları olduğunu ifade etti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Eylül 2015 Güncelleme 04 Eylül 2015, 00:04
Her grubun bir çayı var!

İÇİNDEKİLER

Son yıllarda sıkça bahsedilen kan grubuna göre beslenmenin yanında, içilecek çaylarda sağlıklı bir programın olmazsa olmazları arasında yer alıyor. Uzmanlar, kan gruplarının ortaya çıkışını şöyle anlatıyor: "Avcı-toplayıcı olan ilk insanlar '0' kan grubu idiler. Bu yüzden de 0 kan grubu olan bireyler et ve balık ağırlıklı beslenmelidir. A kan grubu, çiftçi kan grubu olarak da adlandırılır, avcılıktan tarıma geçişten sonra ortaya çıkmıştır. B grubu ise Himalaya Bölgesi'ne göç edenlerde ortaya çıkan göçebe gruptur. Kırmızı et faydalı iken beyaz et tüketiminden uzak durulmalıdır. AB grubu ise modern çağda ortaya çıkan kan grubudur." Yenilen besinler kadar içilecek çayların da önemli olduğunu aktaran uzmanlar, kan grubuna göre doğru çay tercihlerini şöyle sıralıyor...

0 grubuna zencefil: Stresten kurtulmak için fiziksel faaliyetlere ağırlık verirler. Enerjik ve ince kalabilmek için metabolizmalarının hızlanması önemlidir. Bu kan grubuna sahip kişilerin süt ve glütenden kaçınması gerekiyor. Çünkü dikkat edilmediğinde, mide asidi sorunlara neden olabiliyor. Çay olarak ise zencefil çayı, meyve suyu ve ginseng içilmelidir. Kahve tüketilmemeli, yeşil çay ile değiştirilmesi gerekir.
Ayrıca maydanoz, şerbetçiotu, ıhlamur, köpek gül, karahindiba ve nane çayı iyi bir seçimdir.

A grubuna yasemin: Bu kan grubuna sahip olan insanlar, duygusaldır ve analitik düşünürler. Stres ile yüksek kortizol seviyelerine sahiptirler. Onlar ilk vejetaryenlerdir. Sindirim sistemi duyarlıdır.
Bağışıklık sistemi dayanıklıdır.
Yerleşik beslenme ve çevre koşullarına kolayca uyum sağlar. Stresi yenebilir. Güçlü ve sağlıklı kalması için sebze ağırlıklı diyet uygulamalıdır. Kahve ve çay, bu kan türü için tavsiye edilmez.
Ayrıca, sebze-meyve açısından zengin bir diyet uygulanmalı ve stresten kurtulmak için yoga yapılmalıdır. Çay olarak, yasemin çayı, civanperçemi, kekik, kadife çiçeği ve yeşil çay idealdir. Daha iyi vücut fonksiyonları için ise alıç, gül, zencefil ve sarı kantaron çayı tüketmek iyidir.

B grubuna nane:
Bu kan grubuna sahip insanlar yavaş metabolizmaya sahiptir. Dolayısıyla obezite ve kronik yorgunluğa meyillidir. İyi bir bağırsak işlevi ve bağışıklık sistemi için içtikleri şeylere özellikle dikkat edilmesi gerekiyor. Bu kan türüne sahipseniz, sizin için ideal çaylar maydanoz, nane, huş yaprağı, sarı kantaron çayı, karahindiba, civanperçemi ve kişnişdir.

AB grubuna papatya: Bu kan grubunun sindirim sistemi duyarlıdır.
Et yerken yanında mutlaka sebze yiyin.
Mide asidi az olduğundan azar azar ama sık sık yemek yiyin.
C vitamini takviyesi alın. Bu kan grubu insanlar, sezgisel ve strese karşı dirençlidir. Nane, şakayık, sandal ağacı, ısırgan otu, alıç, zencefil, papatya ve nar en ideal çaylardır.
Ayrıca yeşil çay içmek de bu grubun bağışıklığında önemli rol oynar.