Öfke karaciğeri vuruyor

Olaylar karşısında yaşanan duygu değişimleri organları bir bir harap ediyor. Aşırı öfke karaciğeri, üzüntü akciğeri, panik ise kalbi olumsuz etkiliyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Eylül 2015 Güncelleme 02 Eylül 2015, 00:00
Öfke karaciğeri vuruyor

İÇİNDEKİLER

Çeşitli nedenlerle yaşanılan duygu durum değişiklikleri tek tek organlara zarar veriyor. Memorial Hastanesi Dahiliye Uzmanı Prof. Dr. Birsel Kavaklı, duyguların organlar üzerindeki etkilerine değiniyor. Bu değişimleri ve zarar verdiği organları şöyle anlatıyor...

AŞIRI ÖFKE: Aşırı alkol kullanımı, bilinçsiz ilaç kullanımı nasıl karaciğeri tahrip edebiliyorsa aşırı öfke ve kızgınlık gibi duygular da karaciğere zarar verebilir. Aşırı öfke durumlarında mide bulantısı, kramplar, baş ağrıları ortaya çıkabilir.

ÜZÜNTÜ: Üzüntü ve keder gibi olumsuz duygular akciğeri vuruyor. Yaşanan üzüntünün sürekli olması akciğeri etkileyerek göğüste baskı, ağırlık hissedilmesine yol açabilir.

KORKU: Aşırı korku, böbrekler üzerinde büzülme etkisi yaratarak ve işleyişini etkiler.

DERT EDİNMEK: Bir şeyi dert etmek, takıntı yapmak ise en çok mide-bağırsak sistemini vuruyor. Aşırı düşünce, dalgınlık, kaygı ve endişe ise dalağı olumsuz yönde etkiliyor.

PANİK, NEFRET VE KIRGINLIK: Aşırı panik, nefret ve kırgınlık kalp ritmi üzerinde olumsuz etkiye sahiptir. Kalp ritmini bozabilir.