Mide gazına kimyon ekin!

Yemek sonrası yaşanan şişkinlik ve hazımsızlık can sıkıyor. Kabak, zencefil ve nane çayı tüketiminin ise bu rahatsızlığa iyi geldiği bildiriliyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Ağustos 2015 Güncelleme 26 Ağustos 2015, 01:27
Mide gazına kimyon ekin!

İÇİNDEKİLER

Hareket kabiliyetini önemli ölçüde kısıtlayan şişkinlikler yaşam kalitesini olumsuz etkiliyor. Yanlış beslenme ya da uzun süreli yaşanan açlıklarda ortaya çıkan gaz sorununa başta tatlı yiyecek ve içecekler neden olabiliyor. Doğru beslenme ise bu sıkıntıya çare oluyor. İşte o mide şişkinliğini ortadan kaldıracak öneriler...

KABAK: Fasulye gibi besinlerin neden olduğu şişkinlik sorunları için haşlanmış veya kızarmış kabak yemek faydalıdır. Böylece sorunun çözümünü sağlamış olursunuz.

ZENCEFİL: Eğer mide gribi, hazımsızlık veya bulantı sorunu yaşıyorsanız zencefil yardımcı olabilir. Zencefil mide ve bağırsaklar olan enfeksiyonları giderdiği gibi gazı gidererek aşırı gaz oluşumunu engeller. Rulo halindeki zencefiller 3-4 parça olacak şekilde kırın ve kaynayan suyun içerisine atarak 2-3 dakika daha kaynatın. Daha sonra ağzını kapatarak 10 dakika demlenmesini bekleyin ve yemeklerden önce bir bardak için.

KİMYON: Kimyon çok eski çağlardan beri şişkinlik problemlerinin üstesinden gelmek için kullanılır. Eğer aşırı miktarda gaz ve şişkinlik sorunu yaşıyorsanız bir miktar kimyon tohumu veya kimyon tüketebilirsiniz. Eğer şişkinlikle birlikte ağrı da varsa kimyon bunun üstesinden gelecektir.

PAPATYA: Gaz giderici olarak naneye benzetilen papatya şişkinlik sorunlarında yaygın kullanılan bitkilerdendir. Papatya şişkinlik giderici özelliğinin yanında mide ekşimesini de ortadan kaldırabilmektedir. Bir fincan suyu iyice kaynatın ve içerisine 5-6 tane papatya atın daha sonra 10-15 dakika demlenmesini bekleyin.

NANE ÇAYI: Nane çayı mideyi yatıştırırve gaz ağrılarını hafifletir. Uçucu yağlar içeren nane sindirim sistemi kaslarının rahatlamasını sağlar. Bunun için nane yapraklarını kaynayan suya atın 3 dakika kaynatın, 10 dakika demlemeye bırakın ve için.