Ayak şişliğine nane

Birçok kişinin ortak problemi ayak şişliklerine karşı besinler şifa oluyor. Nane, maydanoz ödem atmaya yardımcı oluyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Ağustos 2015 Güncelleme 25 Ağustos 2015, 00:39
Ayak şişliğine nane

İÇİNDEKİLER

Hastalık, yorgunluk, az su tüketimi vücutta ödem oluşmasının başlıca nedenleri arasında yer alıyor. Doğru besinleri tüketmek ise bu sıkıntının üstesinden geliyor. Uzmanların önerdiği ayak şişliklerini giderecek besinler:

Maydanoz: Etkili bir idrar söktürücü olan maydanoz, aynı zamanda çok etkili vitamin ve mineral deposudur. Maydanoz tüketimi ile birlikte enfeksiyon kaynaklı şişlerin iyileşmesine yardımcı olabilirsiniz.

Karahindiba: Maydanoz gibi etkili bir idrar söktürücü olan karahandiba su toplamasını engelleyerek şişmenin azalmasını sağlar. Karahandiba çayı şişin azalmasına yardımcı olur.

Ginkgo Biloba: Ginko biloba çin tıbbı tarafından yaygın şekilde kullanılır. Ayak ve bacaklarda su toplamasından kaynaklanan şişkinliklere karşı etkilidir. Şişin altında dolaşım sorunu varsa Gingko Biloba dolaşım problemlerini ortadan kaldırarak şişin tedavisinde katkıda bulunur.
suyla yıkayın ...

Nane: Ayak şişine faydalı olan diğer bitki nanedir. Nanenin ferahlatıcı kokusu ayakların rahatlamasını da sağlar. Naneyi suda iyice kaynatın ve dayanabileceğiniz sıcak suda ayaklarınız yıkayın. Daha sonra soğuk nane suyuyla tekrar yıkayın ve arındırın. Nane ayaklarınızı ferahlatacak ve ödem oluşmasına engel olacaktır.