Karnabahar lahana lösemiye şifa!

Kan kanserinde, beslenme programına özellikle dikkat etmek gerekiyor. Diyetisyen Kandıralı, lösemi hastalarına özel beslenme programı veriyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Ağustos 2015 Güncelleme 12 Ağustos 2015, 02:33
Karnabahar lahana lösemiye şifa!

İÇİNDEKİLER

Diğer adı kan kanseri olan lösemi de beslenme etkin bir rol oynuyor. Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı, "İyi beslenmek kanser tedavisi sırasında zarar gören kan hücreleri ve sağlıklı dokuların yeniden yapılanmalarına da yardımcı olur" diyor.
Kandıralı, lösemi hastalarına tavsiyelerde bulunu- yor:
Her gün 5-10 porsiyon meyve-sebze tüketmeye çalışın.
Her gün 1 veya 2 porsiyon brokoli, karnabahar, lahana, brüksel lahanası, tere, turp, kıvırcık lahana vb. besinlerden tüketmeye çalışın. n kırmızı etin tadı iyi gelmiyorsa tavuk, balık, yumurta veya peynir gibi alternatifler deneyin.
Kızarmış, baharatlı veya aşırı tatlı besinlerden kaçının.
Gün içinde sık sık küçük atıştırmalıklar tüketin.
Katı besinleri tüketmek bir sorunsa meyve suları, çorbalar veya koyu kıvamlı içecekler gibi sıvıları tercih edin.
Tat ve kokudaki değişikliklere uyum sağlamak için farklı besinler ve tarifler deneyin. Kavun, üzüm, portakal, karpuz gibi meyveler tercih edilebilir.
İştahı arttırmak için yemek öncesi bir yürüyüş yapın. Yemeyi imkan varsa arkadaş veya aile üyeleri ile almaya çalışın.
Ağızda metalik bir tat varsa bardak, çatal, bıçak vb. plastik tercih edin.