Çekirdek çitle kalbini düşünme

Severek tüketilen ay çekirdeği vücudumuzu hastalıklara karşı koruyor. Kalp-damar sağlığından, vücuttaki şişkinliklere kadar fayda sağlıyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Temmuz 2015 Güncelleme 25 Temmuz 2015, 00:24
Çekirdek çitle kalbini düşünme

İÇİNDEKİLER

Vitamin, mineral ve esansiyel yağ kaynağı olan ayçiçeği adeta şifa dağıtıyor.
Mükemmel bir atıştırmalık olmasının yanı sıra ay çekirdeği sağlık üzerinde inanılmaz faydalarıyla ön plana çıkıyor. Uzmanlar hem lezzetli hem de yararlı ay çekirdeğinin faydaslarını sıralıyor:

1. Kalp-damar sağlığını geliştirir: E vitamini ve folat içeren ay çekirdeği, kalp sağlığı için önemlidir. Ayrıca E vitamini, beyin sağlığını ve hücre zarlarını, kızarıklık ve şişmeye karşı korumak için serbest radikalleri temizler.

2. Kolesterol düzeylerini destekler: Ay çiçeği, yüksek düzeyde fitosterol içermektedir. Bu fitosteroller kolesterole benzer fiziksel özelliklere sahiptir.
Araştırmalar ay çekirdeğinin sağlıklı kolesterol düzeylerini desteklediğini göstermiştir.

3. Zengin magnezyum kaynağı: Magnezyum eksikliği, kalp damar, sinir ve bağışıklık sistemlerini etkileyen çeşitli sağlık sorunlarına yol açabilir.
Bir su bardağının dörtte biri miktarında ay çekirdeği, beyniniz, kalbiniz, kaslarınız ve daha fazlası için koruma sağlar.

4. Sağlıklı duygu durumunu destekler: Ayçiçeğindeki magnezyumun ilave bir faydası da vardır, sağlıklı bir duygu durumu sağlar. Depresyonu önler.

5. Selenyum içerir: Ay çekirdeği, güçlü bir antioksidan ve tiroit sağlığı için mükemmel bir esansiyel besin olan selenyum içermektedir.
Çalışmalar, selenyumun antioksidan fonksiyonunda rol oynadığını ve vücuttaki kızarıklık ve şişkinliği azaltmaya yardımcı olduğunu göstermektedir. Ayçekirdeği aynı zamanda hasar gören hücrelerin DNA onarımını uyarma yeteneğine sahiptir.