Karpuz şeftali ye cildini yenile!

Yaz ile birlikte tatil sezonu başladı. Diyetisyen Erkan'dan plajlarda cildi koruyarak bedeni yenileyecek öneriler geldi: 'Bol bol şeftali, karpuz, ahududu yiyin. Beyaz çay için."

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Temmuz 2015 Güncelleme 23 Temmuz 2015, 00:06
Karpuz şeftali ye cildini yenile!

İÇİNDEKİLER

Tatil denince birçok kişinin aklına masmavi denizler ve kızgın kumlar geliyor. Tüm günü deniz kenarında geçirmek çok keyifli ancak sahilde geçirilen saatlerde beslenme kurallarına mutlaka dikkat etmek gerekiyor. Özellikle sıvı tüketimi ve hücre yenileyici besinlerin tüketimi sahilde geçireceğiniz uzun saatlerde sağlığınız açısından büyük önem taşıyor. Acıbadem Üniversitesi Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Alev Erkan tatilini deniz kenarında sağlıklı bir şekilde geçirebilmek için özel önerilerde bulunuyor:

SU İÇMEYİ UNUTMA
Özellikle plajda vakit geçiren kişilerin günde en az 10-12 bardak su içmesi gerekiyor. Suyun tadını sevmiyorsanız bile taze nane, limon ve meyve gibi besinleri kullanıp aromalandırarak mutlaka su tüketmelisiniz. Suya girmeden ve çıktıktan sonra 15-20 dakika aralıklarla içeceğiniz 1 bardak su vücut dengenizi koruyor.
Özellikle güneşlenme esnasında güneşin zararlı ışınları cildinize zarar veriyor. Cildinizi güneşin zararlı etkilerinden korumak amacıyla mutlaka bol su tüketmeli ve hücre yenilenmesini sağlayan üzüm, vişne, ahududu, şeftali, karpuz gibi meyveler tüketmelisiniz.
Yemekten hemen sonra, yüzmeyin veya plaj sporları yapmayın. Midenin dolu oluşu hem kalbe basınç yapıyor, hem de performansı olumsuz etkiliyor.
Meyve, süt gibi taşınması kolay ve enerji desteği sağlayacak besinlerden mutlaka tüketin.
Yüzme sonrası kas toparlanması için süt, yoğurt, ayran, kefir gibi protein içeriği yüksek bir içecek tercih edin.
Performansınızın olumsuz etkilenmemesi için ağır yemekler tüketmeyin.
Özellikle çocuklarınızın beslenmesini mutlaka meyve, ayran, süt gibi besinlerle destekleyin.
İçme suyunuzu plastik değil cam şişede taşıyın ve gölgede muhafaza edin.
Ayran, süt ve yoğurt gibi besinleri tüketmenize en yakın zamanda plaja götürün veya termos gibi soğuk tutacak kaplarda muhafaza edin.

Sıcaklara özel böğürtlenli buzlu beyaz çay

MALZEMELER:
3 kaşık probiyotikli yoğurt
10-12 adet böğürtlen
1 bardak demlenmiş beyaz çay
Buz

YAPILIŞI: Malzemeleri blendırden geçirin. Buz parçaları ilave edip yüzdükten sonra yarım saat içinde tüketebilirsiniz.
Yoğurt; protein desteği ile kas toparlanmasını sağlıyor, enerji desteği ile de halsizlik gibi şikayetleri önlüyor.
Böğürtlen ve beyaz çay hücrelerin güneşin zararlı etkilerine karşı korunmasını sağlıyor. Ayrıca bu içecek sıvı desteği açısından da önem taşıyor.