Dökülen saçlara kayısı

Yapılan bilimsel araştırmalar, içinde yüksek miktarda selenyum ve çinko bulunduran kayısının, saç dökülmesine karşı iyi geldiğini ortaya koydu!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Temmuz 2015 Güncelleme 02 Temmuz 2015, 00:00
Dökülen saçlara kayısı

İÇİNDEKİLER

Saç sağlığı açısından en önemli elementler olan selenyum ve çinko miktarı kayısı yüksek oranda bulunuyor. Kayısının düzenli tüketimi halinde saç sağlığı açısından önemli olduğu uzmanlar tarafından vurgulandı. Yrd. Doç. Dr. Yunus Önal, araştırma kapsamında Malatya'daki 240 çeşit kayısıdan örnekler alındığını söyledi. Kayısı içeriğinin insan sağılığına yararlarının araştırıldığını ifade eden Önal, insan sağlığı için çok önemli olan selenyum ve çinko elementlerinin hemen hemen tüm kayısı çeşitlerinde bulunduğuna işaret etti.

'BİR ARADA OLMASI İLGİNÇ'
Selenyumun saç dökülmesini engellediğini, yeniden çıkartmaya faydası olduğunu ve kanserle mücadelede etkili olduğunu aktaran Önal, "Çinkoyla beraber bunların meyvede olması ilginç. Birçok meyveyi incelediğimizde çoğunlukla selenyum eser miktardadır, çinko eser miktardadır. Hatta ilaç firmaları mineral haplarında bunları insanlara takviye olarak da sunmaktadır. Kayısı yemek dururken niye ilaç alalım? Malatya'da kellik oranı araştırılsa kayısıdan dolayı eminim ki bu oranının az çıkacağı sonucu ortaya çıkar. Saçı dökülen, kayısı yiyecek" dedi.