Doğru beslen kalbini koru!

Hızla yayılan kemik erimesi ve kalp gibi rahatsızlıkların ilacı doğru beslenmede saklı. Kalp hastalıklarına kiraz, kemik erimesine karşı kayısı tüketmek gerekiyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Haziran 2015 Güncelleme 04 Haziran 2015, 00:00
Doğru beslen kalbini koru!

İÇİNDEKİLER

Hastalıklardan korunmak ve kısa sürede iyileşmek için bağışıklık sistemini güçlü tutmak gerekiyor. Bunun için ise beslenmenin önemli rol oynadığını aktaran uzmanlar, her rahatsızlığın bir besini olduğunu ifade ediyor. İşte uzmanlardan hastalıklara karşı o mucize besinler...

KALP
Bezelye:
Bezelye zengin lif içeriğiyle kalp-damar hastalıklarına karşı koruyucudur. Kalp krizi riskini azaltır.
Kepekli Ekmek:
Kalp hastalıklarıyla, bağırsak kanseri için faydalıdır. Günde 12 gramdan fazlası kişiye göre zararlı olabilir.
Kiraz:
İçerdiği ellegic asit, vücudu kansere karşı korurken, kiraz kalp damarlarındaki normal bir kan dolaşımını sağlar. Çok kiraz yenmesi, gut hastalığına yakalanma riskini de düşürür.Günde 20 kiraz yemek 1 aspirin yerine geçiyor.
Çikolata:
E vitamini, magnezyum ve demir; kalp hastalıklarına yakalanma riskini düşürür. Günde en fazla 1 kare çikolata yiyin.
Elma:
Günde 5 adet yiyin.
Mısır Gevreği:
Kalp ve damar dostu mısır gevreğini günde 1 tabak tüketerek kalp hastalıklarına karşı koruma sağlayabilirsiniz.
Yumurta:
Tüm yiyecekler içinde en kaliteli proteini içerir. En önemli özelliği, kolesterol oranını düzenleyen lesitin maddesi içermesi.
Sarımsak:
En az 1000 doğal tedavide kullanan sarımsak, sindirim sisteminden, kansere, kan dolaşımından kalp hastalıklarına kadar her şeye yararlı.
Ancak hamileler dikkatli olmalı. Aşırı sarımsak da kalp yanmaları ve çarpıntılarına yol açar. Günde bir diş yeterlidir.
Humus:
E vitamini zengini humus, kanda kolesterol oranını da ayarlar.
Kavun:
Bir kavunun yarısı insan vücudunun günlük C vitamini ihtiyacının tamamını, A vitaminin de yüzde 15'ini karşılar. Kavun, kalp ve böbrek hastalarının diyetlerinde sıkça kullanılan bir meyvedir.
Süt:
Tam bir kalsiyum, protein, folik asit, A, E ve D vitaminleriyle fosfor deposudur. Çocuk, genç ve hamilelerin günde en az yarım litre süt içmesi tavsiye ediliyor.
Şeftali:
Şeftalinin kabuğuna renk veren betakaroten maddesi, kalp ve kansere karşı faydalıdır.
Pirinç:
E ve B12 dışında tüm B vitaminleri ve potasyum içerir. Özellikle kolon ve bağırsak kanserlerine karşı faydalıdır.
Kolesterolü düşürdüğünden kalbe iyi gelir.
Çay:
Günde 2 bardak içilen çayla, 4 elma, 5 soğan, 7 portakal yemiş gibi antioksidan madde almış olursunuz.
İngilizler, özellikle çocukların haftada en az 6 bardak sütlü çay içmesini öneriyor.
Ton Balığı:
Birçok kansere karşı vücudu içerdiği nikotinik asitle korur. Bir konserve ton balığı vücudun D vitamini ihtiyacının tamamını karşılıyor.
Hindi Eti:
125 gramı, vücudun günlük folik asit ihtiyacını karşılar. Folik asit, kan hücrelerinin yenilenmesine yardımcı olur.
Karpuz:
Bir dilimiyle günlük C vitamini ihtiyacınızın yüzde 80'nini karşılarsınız. İçerdiği potasyum, kan dolaşımını sağlar.

KEMİK ERİMESİ
Kayısı:
Yüksek oranda kalsiyum ve magnezyum içerir.
Süt:
Kalsiyum, protein, B2- A-E-D vitaminleri, folik asit, fosfor ve demir kaynağıdır. Kalsiyum, D vitamini ve fosfor ile birlikte kemikleri ve dişleri güçlendirir.

KARIN AĞRISI
Papatya çayı:
Bağırsak yollarında toplanan gazı çıkartır, sindirim sistemini düzenler, mide ağrısını keser.

HEMOROiD (BASUR)
Hindistan cevizi:
İçerdiği myristin adlı madde kusmayı engeller, basur tedavisinde birebirdir.
Ancak fazlası basur için tehlikelidir.