Horlamaya karşı doğal iksirler!

Burun kanallarının tıkanması, iltihaplanması gibi sorunlarla ortaya çıkan horlamaya evde yapılacak doğal iksirler çare oluyor. Nane yağı, sütle zerdeçal ve bal bu rahatsızlığa iyi geliyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Mayıs 2015 Güncelleme 26 Mayıs 2015, 00:06
Horlamaya karşı doğal iksirler!

İÇİNDEKİLER

Hem sosyal yaşamı, hem sağlığı olumsuz etkileyen horlamaya karşı doğal tedavi yöntemleri fayda sağlıyor. Uyku apnesi, solunum durması gibi birçok tehlikeli duruma neden olan horlama, kaliteli bir uykunun önüne geçerek yorgun ve bitkin hissetmeye neden oluyor. Bunun üstesinden evde yapacağınız karışımlar gelebilirsiniz diyen uzmanlar tavsiyelerde bulunuyor. İşte horlamaya iyi gelen 10 karışım...

1- Nane yağı

1 bardak su ile 1-2 damla nane yağını karıştırın. Gece yatmadan önce gargara yapın. Eğer horlamanız kuru hava ve tıkanıklık sonucu oluyorsa, hava nemlendiren makinelerden alıp içerisindeki suya birkaç damla nane yağı ekleyin. Gece boyunca çalıştırın. Diğer bir yöntem ise uyku öncesi burnunuzun alt bölümüne biraz nane yağı sürün.

2- İltihaba Zeytinyağı

Zeytinyağı iltihaplara karşı iyi gelir.
Solunum yolları dokularını yatıştırır ve hava için bir akış sağlayarak şişmeyi azaltır. Yatmadan önce, 2-3 yudum zeytinyağı alın. Diğer bir yöntem ise zeytinyağında ve yarım çay kaşığı balı eritin ve yatmadan önce her gün tüketin.

3- Buhar soluyun

Horlamanın arkasındaki temel nedenlerden biri burun tıkanıklığıdır.
Tıkanıklığı azaltmak için en iyi yolu buhar teneffüs etmektir. Geniş bir kase kaynar suyu doldurun. İçine okaliptüs esansiyel yağı birkaç damla damlatın. Burnunuzdan 10 dakika buharı soluyun. Başınızın üzerine bir havlu tutun. Tıkanıklık temizlenene kadar, uykudan önce bu işlemi her gün uygulayın.

4- Tereyağı damlatın

Tıkalı burun kanallarını açmanın en güzel yollarından biri de tereyağıdır.
Mikrodalgaya bir miktar tereyağı koyup, hafifçe ısıtın.
Birer damla kullanarak yatmadan önce burun deliğine ılık şekilde iki, üç damla damlatın. Bunu uyku öncesi her gece ve uyandıktan sonra her sabah yapın.

5- Kakule etkili

Tıkalı kanalları açmada kakule etkilidir. Ilık bir bardak suyun içine yarım çay kaşığı kakule tozu koyun. Uyumadan yarım saat uyku önce tüketin.
Her gün yaptığınızda horlamanızın adım adım azaldığını göreceksiniz.

6- Zerdeçallı süt birebir

Antiseptik ve antibiyotik özelliğiyle zerdeçal horlamayı azaltmaya yardımcı olur. Horlamayı doğal yollarla tedavi etmek için süt ile zerdeçal tüketin. Ilık bir bardak süt ile iki çay kaşığı zerdeçal tozunu karıştırın.
Uyumadan yarım saat önce için.
Bu içecek uyurken daha kolay nefes almanızı sağlayacak ve bağışıklık sisteminizi ise güçlendirecektir.

7- Isırgan otu
Horlama yılın belirli bir zaman diliminde beliriyorsa, burun kanalları mevsimsel alerji ile birlikte iltihaplanmış olabilir. Bu tür horlamaya iyi ısırgan otu gelecektir. Bir bardak kaynar suyun içine bir çorba kaşığı ısırgan atıp 5 dakika dinlendirin.
Uyumadan için.


8- Bir diş sarımsak
Eğer sinüs tıkanıklığı varsa, sarımsak size yardımcı olacaktır. Bir diş sarımsağı çiğneyin. Üzerine bir bardak su için.
Bunu uyumadan önce her gece yapın.

9- Bal şişliği alır

Bal boğazdaki oluşan iltihabı ve şişliği azaltacaktır. Bal boğazını yağlama ile horlamayı önler. Ilık bir bardak su içinde bir çorba kaşığı balı katın. Uyumadan için.

10- Papatya çayı

Anti-inflamatuar özelliği ile papatya horlamayı durdurmaya yardımcı olacaktır. Bir fincan suyun içine bir çorba kaşığı papatya çiçeğini koyun. 15 dakika kaynatın. Ilıdıktan sonra bir çay kaşığı bal ekleyip, uyumadan için.