Basımızın tacı ceviz

Kadınların boya derdine doğal çare geldi. Her gün 2 tane ceviz tüketmenin, saç beyazlamasını önlediği belirlendi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Nisan 2015 Güncelleme 01 Nisan 2015, 00:14
Basımızın tacı ceviz

İÇİNDEKİLER

Sağlıklı ve güçlü saçlar herkesin hayallerini süslüyor. Erkekler kellik sorununa, kadınlar ise mat ve beyazlayan saçlara çözüm bulmak için servet harcıyor. Alman doktor Jan Wadstein ise ceviz, biber ve balık gibi besinlerin dökülen, matlaşan, kuruyan ve beyazlayan saç problemine çare olduğunu söylüyor. İşte güzel ve sağlıklı saçların formülü:

Beyaza karşıtı ceviz: Doğal yağlar ve E vitamini içeren ceviz, saça rengini veren melanin pigmentini destekler. Günde 2 tane ceviz yemek, saçların beyazlamasını geciktirir.

Dökülmenin ilacı kinoa: Biotin eksikliği saç dökülmesine neden olur. 9 gerekli amino asit içeren kinoa, protein deposudur. Saçları beslerken dökülmelerin de önüne geçer. Tavuk ve hindi etinde bulunan yüksek protein de dökülmeyi engeller.

Canlılık için yumurta: Çinko,selenyum, kükürt ve demir içeren yumurta, saç köklerine oksijen taşır. Nemlendirici özelliğiyle saçları canlandırır ve parlaklık sağlar.

Kepeğe karşı kabak çekirdeği: Kuru saç derisinin nedeni çinko eksikliğidir. Çinko zengini kabak çekirdeği, saç derisini nemlendirerek kepek oluşumunu önler. Aynı şekilde istiridye, yengeç ve havuç da kepeğe karşı savaşır.

Hacim için somon: D vitamini ve protein açısından zengin olan somon, saç gelişimine katkı sağlar. Saçları gürleştirip, çabuk uzamasına yardımcı oluyor.

Kırılma önleyici biber: Kuru saçlar, C vitamini eksikliğinin habercisidir. C vitamini kaynağı biber, saç hasarının büyük ölçüde önüne geçer. Biber gibi portakal, çilek, muz ve brokoli de saçları kırılmalara karşı korur.