Uykuda hastalığını anla!

Pek çok hastalık uyku sırasında kendini belli edebiliyor. Çinli uzmanlar uykuda görülen kabusların, sık uyanmanın ve terlemenin hastalık belirtisi olabileceğini ifade ediyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Mart 2015 Güncelleme 22 Mart 2015, 03:14
Uykuda hastalığını anla!

İÇİNDEKİLER

Yaşamın önemli bir kısmını geçirdiğimiz uyku esnasında hastalıklar ortaya çıkıyor. Geleneksel Çin Tıbbı uykuya dalamama, kabus görme, sık uyanma gibi sıkıntıların bazı rahatsızlıkların belirtisi olabileceğini aktarıyor. Doğru ve kaliteli bir uykunun beden ve zihin sağlığı için önemli olduğunun altını çizen bilim adamları, uyku kalitesini ölçmek için rüyaları inceliyor. Uzmanlar, rüyalar ile hastalıklar arasındaki ilişkiyi şöyle açıklıyor...

Eğer uykuya dalmakta sürekli zorluk çekiyorsanız:
Dalak ve kalp enerjileriniz yetersiz demektir.
Bu da bu iki organın uyum içinde çalışmadığını gösterir. Uyum durumu, düzgün bir enerji alışverişini içeren dinamik bir sistemi yansıtır. Bu örnekte dalak ve kalp uyumu bozulmuştur. Zihniniz uykuya dalacak kadar sakinleşmez. Uyumadan önce yavaş nefes alıp verme ve meditasyon bu rahatsızlığı gidermeye yardım edebilir.

03.00- 05.00 arasında uyanıyorsanız:
Evrensel enerji iki saatte bir değişir. Akciğer gece 03.00'ten 05.00'e kadar iş başındadır ve bedenden sorumludur. Eğer akciğerde bir sorun varsa bu zaman diliminde uyanabilirsiniz.

Kabus görüyorsanız:
Kabuslar karaciğer yetersizliğine işaret eder. Karaciğer, kadın sağlığı açısından önemli bir organdır. Bu içsel uyarı sinyallerine kulak verin. Karaciğeri muayenizi yaptırın.

Uykuda terliyorsanız:
Gece terlemek bedeninizin enerjisinin yetersiz olduğunu gösterir. Bedeninizin gece cildinizdeki gözenekleri normal bir şekilde açıp kapatamıyor demektir. Herhangi bir tür ginseng tüketmek işe yarayabilir.
Gece yarısından sonra uyanık kalıyorsanız:
Doğanın döngüsüne karşı geliyorsunuz demektir. Gece yarısından sonra uyanık kaldığınız her saat, uyanık kalmak için gereken enerji harcamak demektir. Bu, özellikle kanser tedavisi görüyorsanız önemlidir çünkü bu tedaviler, kendi kendinizi iyileştirmek için ihtiyaç duyduğunuz değerli enerjiyi tüketirler.

Sık sık idrara kalkıyorsanız:
Bu durum böbrek enerjinizin yetersiz olduğuna işaret edebilir. Eğer bu durum kanser tedavileri sırasında veya sonrasında gerçekleşiyorsa bu, bedeninizin enerjisinin önemli ölçüde azaldığını gösterir.

Yüksekten düşüyorsanız
Eğer kalbinizin enerjisi yetersizse gökten ya da yüksek bir binadan düştüğünüzü görebilirsiniz. Eğer böbreğinizin enerjisi yetersizse boğulma ya da su altında kalmayla ilgili rüyalar görebilirsiniz. Ya da rüyanızda kendinizi korkmuş bir halde bir şeyden saklanırken görebilirsiniz. Eğer rüyanızda kendinizi tartışırken görüyorsanız bu bir parazitiniz olduğunun işareti olabilir. Uzman bir hekime görünmekte fayda var.