Havuç-Kereviz kanseri yeneriz

Lösemi olarak da bilinen kan kanserine karşı doğal karışımlar yii geliyor. Uzmanlar bu hastalıkla mücadelede şalgam, havuç ve kerevizi öneriyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Mart 2015 Güncelleme 22 Mart 2015, 01:38
Havuç-Kereviz kanseri yeneriz

İÇİNDEKİLER

Kandaki akyuvarların sayıca çok fazla artmasıyla belirlenen bir hastalık olan kan kanseri küçük-büyük herkesi tehdit ediyor. Uzmanlar bu kanser türünün 3'e ayrıldığını belirterek şöyle anlatıyor:

Akut : Erkekte daha fazla görülen bu tip, çocuk lösemililerin de şeklidir. Hastanın boğazı, kemik ve eklemleri ağrır, ateşi vardır ve bitkinlik hisseder. Derisinde ufak kanamalar belirir ve çok kolay çürük oluşur. Kansızlık baş gösterir ve sindirim sistemi, burun kanamaları ortaya çıkar. Lenf bezleri büyümüştür ve göğüs kemiğine basıldıkça ağrı duyar.
Kronik Miyeloid: Çocuklarda pek görülmeyen bu tipe, genellikle orta yaşlılarda ve her iki cinste eşit sıklıkla rastlanır. Karında belirsiz rahatsızlık, devamlı yorgunluk duygusu, gece terlemeleri ve ateşi genel durum bozukluğuyla birlikte, dalağın aşırı büyüdüğü ve karın sol üst bölümünde ele geldiği görülür.

Kronik Lenfatik: Orta ve ileri yaşlardaki erkeklerde daha sık rastlanır. Bütün vücudun lenf bezlerinin yavaş yavaş büyümesidir. Bu büyümeye dalakla, karaciğer de katılabilir. Hasta kilo kaybeder, halsizlik, gece terlemeleri ve ateşi, genel durum bozuklukluğuyla şikayetlerinin yanında zona da belirebilir. Kan kanseriyle mücadele de bitkisel tedavilerin de etkili olduğunu bildiren uzmanlar şu tavsiyelerde bulunuyor...

ŞALGAM: Birer adet temizlenip yıkanmış kereviz, şalgam ve havucu mikserden geçirin. Sonra bir tülbentin içine döküp sıkın. Sonra üzerine yarım kahve fincanı limon suyu ilave edip için.

MİNE ÇİÇEĞİ: Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı mine çiçeği katın. Demlenmesi için bekledikten sonra süzün. Sabah kahvaltılarından yarım saat sonra ve geceleri yatmadan bir saat önce birer çay fincanı için.

KEKİK: Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı kekik atın. Kısa bir süre bekledikten sonra süzün. Günde iki kez sabah kahvaltılarından yarım saat sonra ve geceleri yatmadan bir saat önce birer çay fincanı için.

ÖKSE OTU: Bir çay fincanı soğuk suyun içine kıyılmış bir çay kaşığı ökse otunu katıp 12 saat bekletip süzün. Kahvaltıdan yarım saat sonra ve geceleri yatmadan bir saat önce hafif ısıtılarak birer çay fincanı için.