Başınız ağrımasın

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Mart 2015 Güncelleme 06 Mart 2015, 00:00
Başınız ağrımasın

İÇİNDEKİLER

Genellikle aşırı stres ve uykusuzluk gibi yaşam alışkanlıklarından dolayı oluşan baş ağrısı, beyin kanaması, menenjit gibi ölümcül hastalıkların da belirtisi olabiliyor. Beyin-Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Dr.İrfan Çınar tehlike yaratan baş ağrısı çeşit ve nedenlerini şöyle açıklıyor:

* Baş ağrısı aniden ortaya çıkmışsa, şiddetli ve patlayıcı tarzdaysa ve eforla artıyorsa anevrizma kanaması olabiliyor. Yanına mutlaka fışkırır tarzda kusma eklenir. İlerleyen durumlarda kol bacakta felçler, uyuşmalar, hatta nöbet eklenebilir.

* Ağrı başın hep aynı bölgesinde seyrediyor ise zaman zaman bayılma ve kişilik değişiklikleri eşlik ediyorsa nedeni beyin içindeki bir tümör veya arteriovenöz malfarmasyon gibi bir kitle olabiliyor.

* Ağrıya yüksek ateş eşlik ediyorsa zeminde sinüzit, orta kulak yolu iltihabı ya da menenjit gibi mikrobik bir hastalık yatıyor olabilir.

* Genellikle yaygın olan, ilaçla kolay geçmeyen ve gece uykudan uyanmaya neden olan baş ağrıları korkulması gereken baş ağrılarıdır. Ödem, kanama, tümör, kist, su toplaması, enfeksiyon kendini böyle belli edebilir.