Kolik sancısına soGan suyu

Can yakan kolik ağrılarına karşı bazı bitkisel karışımlar ilaç gibi geliyor. Uzmanlar bu sıkıntının çaresinin soğan suyundan geçtiğini belirtiyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Mart 2015 Güncelleme 05 Mart 2015, 00:11
Kolik sancısına soGan suyu

İÇİNDEKİLER

Bağırsak ve safradaki kanalların tam ya da yarı tıkanması sonucu ortaya çıkan kolik ağrıları yaşam kalitesini düşürüyor. Kolik ağrısının daha çok safra taşları nedeniyle oluştuğunu belirten uzmanlar, bitkisel çay ve karışımların bu ağrılara şifa olduğunu ifade ediyor. Kolik ağrılarının küçükbüyük her yaşta görülebileceğini söyleyen uzmanlar şu karışımları öneriyor:

SOĞAN:
İri bir soğanı mikser yardımıyla sıkın. Elde ettiğiniz soğan suyundan bir çay kaşığı kadarını, bir kahve fincanı suyun içine katarak için.

ASLANDİŞİ:
Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı aslandişi katın. Demlenmesi için kısa süre beklendikten sonra süzün. Günde üç öğün birer fincan için.

ACIPELİN:
Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı acı pelin katın. Soğuduktan sonra ağrılı durumlarda aç karnına yudum yudum için.

TARÇIN:
Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı tarçın katın ve demlenmesi için kısa bir süre bekleyin. Ardından süzün. Tarçın suyunu günde üç öğün birer çay fincanı tüketin.

SİRKE:
Bir litre üzüm sirkesinin içine, havanda dövülmüş olan anasonu katıp kaynatın. Ardından, süzerek elde ettiğiniz anason posasını alın. Üzerine yarım kahve fincanı yakılmış ve dövülmüş bir çorba kaşığı şap ilave edin. İyice karıştırarak temiz bir tülbentin arasına koyun ve sancılı bölgesinin üzerine bağlayın.

ANASON:
Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı anason katın. Bir süre demlendirdikten sonra süzün. Günde üç öğün birer çay fincanı için.

TARHUN:
Havanda dövülerek toz haline getirilmiş olan bir çay kaşığı tarhun tohumu ile bir tatlı kaşığı süzme balı karıştırıp macun haline getirin. Sonra yiyin.

RAZİYANE:
Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı raziyane katın ve demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzün. Günde üç öğün birer çay fincanı için.