Romatizma ilacı zeravenk otu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Aralık 2014 Güncelleme 29 Aralık 2014, 00:15
Romatizma ilacı zeravenk otu

İÇİNDEKİLER

Vücudun hareketini sağlayan kas ve iskelet sistemimizde şişlik, ağrı, hareket sınırlamasına yol açan romatizma en sık görülen hastalıkların başında geliyor. Romatizmanın nedenlerinin henüz bilinemediğini söyleyen Medical Park Fatih Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ziya Mocan, "Romatizma tek bir hastalık değildir.

TAM TAHILLI YİYİN

Fakat mikropların neden olduğu romatizmalar, gut hastalığı ve akut eklem romatizmasının nedenleri bilinmektedir. Sonuç olarak hareket kısıtlığı, eklem yapısının bozulması (kireçlenme) ortaya çıkar" Tedavinin yanı sıra romatizmaya iyi gelen yiyeceklerle şikayetlerin azalabileceğini belirten Prof. Dr. Mocan, romatizmaya iyi gelen besinleri şöyle sıralıyor...
Kas romatizması için zeravent kökünü 1 bardak kaynar suya 2-4 gr koyun. 10 dakika bekletin. Balla tatlandırılarak günde 2-3 bardak için.
Eklem ağrılarınız varsa ya da romatizma hastasıysanız tam tahıllı gıdalar tüketmeye özen gösterin. Kepekli ekmek, yulaf ezmesi, kahverengi pirinç tercih edin.
Omega-3 yağ asitleri adı verilen yağlar bakımından zengin olan balıkları tüketin. . Bu balıkların başında somon gelir. Haftada 2 kez somon yiyebilirsiniz.
Lahana ailesi içindeki brokoli, güçlü sülfür içeren bir antioksidandır.