Mideniz karanfil açsın

Sinir ve heyecan nedeniyle oluşan mide ağrıları yediden yetmişe herkesi etkiliyor. Uzmanlar, ağrılardan kurtulmak için karanfil ve cevizi öneriyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Aralık 2014 Güncelleme 27 Aralık 2014, 01:22
Mideniz karanfil açsın

İÇİNDEKİLER

Mide ağrıması çeşitli nedenlerle gerçekleşebiliyor. Ani heyecan, sinirsel gerginlikler ve endişelerin vermiş olduğu mide ağrıları yaygın olarak görülüyor. Uzmanlar, bu nedenlerle oluşan ağrıların bitkisel çaylarla geçebileceğini belirtiyor. İşte mucizevi kürler:
- Bir fincan kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı yabani karanfil çiçeği katın. Demlendikten sonra süzüp günde üç öğün birer çay fincanı için.
- Bir litre suyun içine iki avuç kızılcık meyvesi katın. Kaynadıktan aç karnına günde üç öğün için.
- Kanar suyun içine bir çay kaşığı benekli yılanyastığı katın ve sekiz saat beklentin. Sonra, süzüp her öğünden önce ve sonra birer yudum için.
- Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir kaşık toz halindeki üzerlik tohumu katın. Demlendikten sonra süzün. Sabah, akşam için.
- Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı anason katın. Demlendikten sonra süzüp günde üç öğün bir fincan için.
- Bir litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış mine çiçeği katın. Kaynattıktan sonra günde üç öğün yarımşar kahve fincanı için.
- Bir litre suyun içine bir adet orta irilikte çam kozalağı katın. Kaynadıktan sonra üç öğün için.
- Bir çay fincanı suyun içine toz halindeki havlıcanı katın. Demlendikten sonra süzün. Sabah ve akşam bir çay fincanı için.
- Bir çay kaşığı çörek otu ile bir tatlı kaşığı süzme bal karıştırın. Macun haline getirdikten sonra yiyin.
- Bir çay fincanı soğuk suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı oranında ebegümeci katın. Demlenmesi için on iki saat bekleyin. Sonra, süzüp ılımaya bırakın. Ardından sabah ve akşam için.
- Toz halindeki tarhun tohumu ile bir tatlı kaşığı süzme balı karıştırın. Macun haline getirdikten sonra yiyin.
- Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı ısırgan otu katın. Demlendikten sonra süzüp günde üç öğün için.

Cevizle rahatla
- Bir litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış ceviz yaprağı katın. Kaynadıktan sonra süzüp günde üç öğün için.
- Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı şahtere katın. Demlendikten sonra süzüp günde üç öğün için.
- Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı raziyane katın. Demledikten sonra süzüp üç öğün için.