Elmanın sırrı kurtta saklı!

Söylemleriyle adeta çığır açtı. Prof. Dr. Canan Karatay, meyvelerin içindeki şekerin herkes için fazla olduğunu söyledi. Karatay, "Kurtlu elma sağlıklıdır, yiyin" dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Aralık 2014 Güncelleme 27 Aralık 2014, 01:23
Elmanın sırrı kurtta saklı!

İÇİNDEKİLER

Söylemleriyle çığır açan Prof. Dr. Canan Karatay sağlıklı beslenme açısından önemli noktalara değindi. Katıldığı bir televizyon programında sorular yanıtlayan Prof. Dr. Karatay, meyvelerde bulunan fruktoz şekerinin birçok metabolizma için aşırı olduğunu belirtti. Kurtlu elmanın, doğal ortamda ilaçlanmadan yetişmesinden dolayı bir süre sonra kurtlandığını, bu yüzden "doğal" olduğunu vurgulayan Karatay, İbn-i Sina'dan örnek vererek şunları söyledi:

AMASYA VE TOKAT ELMASI
"İbn-i Sina'ya soruyorlar, 'Hiç meyve yemeyelim mi' diye. O da diyor ki, 'bir elma yiyorsanız onun zehrini atmak için 5 kilometre yürümelisiniz'. Tabii ki meyve yiyebilirsiniz. Her gün bir meyve yiyebilirsiniz, mevsimsel olsun. Elma yiyecekseniz, kurtlu olsun. Amasya ya da Tokat elması olsun. Çünkü kurt o elmayı yiyebiliyorsa biz de yiyebiliriz demektir. Kurtsuzsa ilaçlanmış demektir."