Hava sıcaklıkları 8 derece düşecek

Hava sıcaklıklarının yurt genelinde 4 ila 8 derece düşecek,

Giriş Tarihi 22 Aralık 2014, 00:00 Güncelleme 22 Aralık 2014, 09:07
Hava sıcaklıkları 8 derece düşecek

İÇİNDEKİLER

Yağışların kıyılarda yağmur ve sağanak, iç bölgelerde yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Hava sıcaklığı, Türkiye genelinde 4 ila 8 derece azalacak.


Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyılarda yağmur ve sağanak, iç bölgelerde yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların Rize, Artvin'in kıyı kesimleri, Mardin, Batman, Bitlis, Şırnak ve Siirt çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Marmara ile iç ve doğu bölgelerde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının Türkiye genelinde 4 ila 8 derece azalacağı tahmin ediliyor.

Rüzgar ise genellikle batı ve kuzeybatı, öğle saatlerine kadar güneydoğu kesimlerde, zamanla kuzey bölgelerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette; Marmara'nın kuzeyi, Karadeniz, Güney Ege ve Akdeniz'de yer yer kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.


MARMARA'DA KUVVETLİ RÜZGAR VAR
Rüzgarın, Marmara'nın kuzeyi, Karadeniz, Güney Ege ve Akdeniz'de yer yer kuvvetli olarak esmesi beklenirken Meteoroloji, ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini bildirdi.


BUZLANMAYA DİKKAT
Meteoroloji, sabah ve gece saatlerinde Trakya, Marmara'nın güneydoğusu, İç Ege, Göller Yöresi, Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı beklendiğine işaret ederken, ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiğini duyurdu.


MARMARA: Çok bulutlu, doğusunun aralıklarla yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yağmur, Bilecik çevreleri ile Sakarya, Kocaeli ve Bursa'nın yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.


EGE: Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Güney Ege kıyılarında kuzey ve kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/s) eseceği tahmin ediliyor.


AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz'in yüksek kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı; Kahramanmaraş, Hatay ve Osmaniye çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.


İÇ ANADOLU:
Parçalı ve çok bulutlu, güney ve doğusu ilk saatlerde hafif olmak üzere Eskişehir ve Çankırı çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.


BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyılarda yağmur, iç kesimler ile bölgenin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.


ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimlerde yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.


DOĞU ANADOLU:
Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile öğle saatlerinden sonra bölge genelinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerinden sonra Bitlis ve Şırnak çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.


GÜNEYDOĞU ANADOLU:
Parçalı ve çok bulutlu, Ş.Urfa, G.Antep ve Kilis çevreleri ile zamanla bölge genelinin yağmurlu, akşam saatlerinden sonra Mardin ve Siirt'in yüksek kesimlerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerinden sonra Mardin, batman ve Siirt çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.


BAZI İLLERDE HAVA DURUMU


İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu.(8)


ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu. (3)


İZMİR: Parçalı bulutlu.(10)


ADANA: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey kesimleri yağmurlu.(18)


ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu.(17)


SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu.(9)


ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, yer yer puslu ve sisli, öğle saatlerinden sonra aralıklı kar yağışlı.(0)


DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yağmurlu.(8)