Binbirdelik konuşturur

Her derde deva olan mucizevi bitkiler, kekemelikten dert yananlara çare oluyor. Uzmanlar, bu sorunu yaşayanlara binbirdelik otu ve ısırgan otu ile hazırlanan kürleri öneriyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Aralık 2014 Güncelleme 22 Aralık 2014, 00:00
Binbirdelik konuşturur

İÇİNDEKİLER

KEKEMELİK, çok sık rastlanan bir konuşma bozukluğu olarak görülüyor. Bu duruma gırtlak çevresindeki kasların uyumlu çalışmaması neden oluyor. Kekemelik, çocukluk döneminde olduğu gibi, yetişkinlikte ya da daha ileri yaşlarda da ortaya çıkabiliyor. Fizyolojik olabildiği gibi psikolojik nedenleri de olabiliyor. Uzmanlar, psikolojik sorunlara yol açan ve konuşmada bozukluğa sebep olan kekemeliğin doktorlar tarafından yapılan müdahaleler ile giderilebileceğini belirtiyor. Uzmanlar, ayrıca bu dertten muzdarip olanlara deva olması için bitkisel kürleri öneriyor.

İşte kekemeliği sonlandıran mucizevi kürler:

3 Bir litre suyun içine kıyılmış bir avuç ısırgan otu katın. Kaynatılmasının ardından, süzün. Elde edilen posayı bir tülbentin arasına koyup enseye kompres yapın. 3 İki avuç ince kıyılmış taze binbirdelik otu çiçeği bir şişenin boğazına kadar doldurun. Üzerine, ağzına kadar saf ispirto ekleyin.
Ağzı sıkıca kapayın. Şişeyi iki hafta boyunca sıcak bir yerde bekletin. Daha sonra günde bir yemek kaşığı suyun içine 10 damla damlatıp kullanın. 3 Bir havanın içine birer tatlı kaşığı kuru papatya ile nane katın. İyice dövdükten sonra bir çay fincanı süzme balın içine katıp macun haline getirin. Elde edilen karışımı bir tatlı kaşığı kadar ağzınıza alın. Yutmadan dil ile ağız içinde çevirin. 3 İki avuç ince kıyılmış taze binbirdelik otuna zentinyağı ekleyin.

Ağzı sıkıca kapatıldıktan sonra şişeyi 3 hafta boyunca sıcak bir yerde bekletin. Bu müddet sonunda şişenin içindeki yağ kırmızı bir renk aldıktan sonra temiz bir şişenin içine posası da kullanarak bir tülbent yardımıyla süzün. Bu yağ ile her gün gırtlak çevresine masaj yapın. 3 Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı ince kıyılmış kedi otu katın.Demlenmesi için kısa bir süre bekleyin. Daha sonra süzüp günde iki kez, sabah ve akşam olmak üzere için. 3 Bir su bardağı kaynar suyun içine havanda dövülerek toz haline getirilmiş olan bir çay kaşığı hardal tohumu ile bir çay kaşığı kekik katın. Ilıdıktan sonra gargara yaparak kullanın. Bu işlemi sabah ve akşam tekrar edin.

KEKEMELİĞE İYİ GELEN OTLAR
2 yemek kaşığı kişnişi suda kaynatın. Sonra, bu suyla gargara yapın. Ayrıca bir yemek kaşığı kadar da için.

Bir baş beyaz soğanın suyu çıkarıldıktan sonra, elde edilen su her gün 2 - 3 defa ağızda tutulur, ayrıca gargara yapılır.

Melisa yaprağı ile karabaş otunu toz haline getirin. Daha sonra bir kilo balla karıştırıhp macun kıvamına getirin.
Karışımdan günde üç defa 1 - 2 kaşık yiyin.

Karabaş otu ile bir adet zencefil toz haline getirin. Sonra kaynayan bir bardak suya bir çay kaşığı atın. Kaynatıktan sonra gargara yapın.

Toz haline getirilmiş papatya ile bir adet Hindistan cevizini, yarım kilo balla karıştırın.
Günde üç defa bir tatlı kaşığı yiyin. Dilaltını da ovun.

Toz haline getirilmiş amberle damla sakızını balla karıştırıp macun haline getirin.Sonra yiyin ve dilaltını ovun.

Hardal suyu ile akırıkarha suyunu karıştırın. Günde bir fincan için. Ayrıca 2-3 defa gargara yapın.