Mutluluk iksiri avokado

Yüksek yağ oranına sahip olan avokado cinsel hayatı canlandırıyor. Uzman Diyetisyen Kandıralı, 'E vitamini ile avokado enerjiyi artırır, kuvvet verir' diyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Aralık 2014 Güncelleme 21 Aralık 2014, 00:02
Mutluluk iksiri avokado

İÇİNDEKİLER

VİTAMİN ve mineral deposu avokado, hastalıkların yanı sıra cinsel hayattaki sıkıntıları da yerle bir ediyor. Yarım bardak avokado, günlük E vitamini ihtiyacının yüzde 15'ini karşılar diyen Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı, "Avokado da bulunan temel yağ asitleri cinsel hayata renk katar. Afrodizyak etkisi Azteklere kadar dayanan meyvenin E vitamini açısından zengin olması enerji seviyesi ve kuvveti de artırıyor" şeklinde konuşuyor. Kandıralı, demir deposu avokadonunu diğer yararlarını şöyle aktarıyor...

TANSİYONA İLAÇ GİBİ
* Avokado tekli doymamış yağ asidinin mükemmel kaynağıdır. Yüksek kolesterol oluşumuna katkıda bulunmaz, felç ve kalp hastalık riskini azaltır. Avokado muzdan yüzde 60 daha fazla potasyum içerir. Yüksek kan basıncını azaltır. Sodyum ve kolesterol içermez.

* Homosistein aminoasidinin yüksek olması kalp hastalık riskini artırır, avokado içeriğindeki B6 ve folik asit ile homosistein seviyelerini düzenler.

*Avokado
içerdiği fitosteroller, karotenoid antioksidanlar ve Omega-3 yağ asitleri ile romatoid artirit ve osteoartirit oluşum riskinin azaltılmasında etkilidir.

KAN ŞEKERİNİ DÜZENLER
*Yüksek düzeyde tekli doymamış yağ asidi içeriği ile insülin direncini durdurmaya yardım eder, bu sayede kan şekeri seviyelerini düzenler.

* İçerdiği antioksidanlar sayesinde görme fonksiyonlarını geliştirir. Sarı nokta ve katarakt riskini azaltır.

* Ağız, deri ve prostat kanseri risklerini azaltır. Çünkü, antioksidan ve anti inflamatuar özelliği vardır.

* Avokadodaki lif sindirim sistemi ve bağırsak hareketlerini düzenler, sağlıklı bağırsaklar ve sağlıklı kilonun devamlılığına fayda sağlar.

SEDEFE İYİ GELİR
* tAvokado E ve C vitamini içeriği ile cildin beslenmesini ve ışıldamasını sağlar. Yapılan araştırmalara göre avokado ve B12 kremlerinin sedef hastalığının tedavisinde yararlı olabildiğini göstermektedir.
* Deriyi kurumaktan korur. Özellikle, duyarlı, kuru, yıpranmış ve yaşlanmış derileri iyileştirir ve güçlendirir.

* Bol miktarda içerdiği A vitamini, hücrelerin yenilenmesini destekler ve üst deride kepeklenmeyi nasırlaşmayı önler.

* Avokado, vücutta toksik maddeleri etkisiz hale getirerek, yaşlılığa yol açan zararlı maddeleri yok etmesinden dolayı yaşlanma sürecini yavaşlatır.
* İçeriğinde bulunan protein, mineral ve vitaminler küçük çocukların ve hamile bayanların dengeli ve sağlıklı beslenmelerinde çok gerekli olan maddelerdir. Avakado, vücudun karbonhidrat, protein ve yağ metabolizmasında düzenleyici olarak görev yapar.