Dulavrat gücü

Dökülen saçlara deva yine doğadan çıktı. Kellik dert olmaktan çıktı. Uzmanlar, dulavrat otunun saçları yeniden çıkardığını söyledi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Aralık 2014 Güncelleme 21 Aralık 2014, 00:10
Dulavrat gücü

İÇİNDEKİLER

Kellik, genel olarak bütün başta ya da belli bir bölgede saç kaybı olarak tanımlanıyor. Akut ateşli hastalıklar sonrası, tiroid hastalığında, ikinci devre frengide veya veremde ve kalısal olarak saç kaybı ve kellik olabiliyor. Ancak saç dökülmesiyle belirti veren kellik önlenebiliyor. Uzmanlar mucizevi bitkilerle hazırlanan karışımlarla kellikten kurtulmamın mümkün olduğunu belirtiyor.

İşte kelliğe çözüm olan mucizevi kürler: İki avuç ince kıyılmış dulavrat otu kökünü bir şişenin boğazına kadar doldurun. Üzerine ağzına kadar badem yağı veya saf zeytinyağı ekleyin. Ağzını sıkıca kapatın. Şişeyi 2-3 hafta boyunca sıcak bir yerde bekletin. Şişenin içindeki yağ kırmızı bir renk aldıktan sonra temiz bir şişenin içine süzün. Günde iki kez, sabah ve akşam saç derisine sürün.

Havanda dövülerek lapa haline getirilmiş olan bir miktar sarımsağı bademyağı ile karıştırın. Günde iki kez, sabah ve akşam tekrarlamak suretiyle saç derisine sürün.

Bir litre suyun içine iyice dövülmüş iki çorba kaşığı akça ağaç (genç dallarının kabukları) katın. Kaynattıktan sonra süzüp saç derisini bu su ile yıkayın.

Bir litre suyun içine bir avuç kuru papatya katıp kaynatın. Ardından süzüp elde edilen su ile günde üç kez saç derisini yıkayın.

Bir avuç kuru ekşi nar kabuğunu havanda dövüp toz haline getirin. Sonra bir miktar bademyağı ile karıştırın. Akşamları yatarken saç derisine sürün, sabah kalktığınızda yıkayın.

Bir litre suyun içine ince kıyılmış bir avuç yapışkan otu katın. Kaynatılmasının ardından süzün. Günde üç kez yıkayın.

SAÇA İYİ GELEN SEBZELER
Yeşil Yapraklı Sebzeler: Demir bakımından zengin olan yeşil yapraklı sebzeler demir eksikliğine bağlı saç dökülmesini durdurabilir. Demir eksikliği anemisinin karakteristik belirtisi saçların incelmesi ve dökülmesidir. Demir eksikliği, kandaki oksijen seviyesini düşürerek organlara ve saç köklerindeki hücrelere yeterince oksijen taşınamamasına yol açar. Gebelik dönemindeki kadınlar ve çocuklar demir eksikliği riski taşımaktadır. Günlük beslenmenize bol miktarda sebze ekleyerek bu mineralin eksikliğinin yarattığı sorunlara karşı koruma sağlayabilirsiniz.

İYİ GELEN MEYVELER
Pek çok meyve güçlü bir bağışıklık sistemi için gerekli olan C vitamini bakımından zengindir ve antioksidan etkisi yaratır. C vitamini vücudunuzdaki enfeksiyonları önlemeye yardımcı olurken ısı, güneşin zararlı ışınları ve hava kirliliği nedeniyle yıpranan saçların sağlığını da korur. Portakal, greyfurt, karpuz, çilek başta olmak üzere C vitamini içeren meyvelerle saçlarınızın daha sağlıklı olmasını sağlayabilirsiniz.