Hastalıklara zencefil kalkanı

Mucize yine doğadan çıktı. Dr. Sinan Akkurt, zencefilin bağışıklık sistemini güçlendirip gripten kansere kadar birçok hastalığın doğal ilacı olduğunu söyledi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Aralık 2014 Güncelleme 20 Aralık 2014, 01:38
Hastalıklara zencefil kalkanı

İÇİNDEKİLER

Soğuk havalarda mikrop ve virüsler vücuda girmek için hazırda bekliyor. Gripten kansere kadar birçok hastalık bağışıklık sisteminin güçsüz düşmesini fırsat biliyor. Dr. Sinan Akkurt, dengeli beslenip, soframızda mucizevi gıdalara daha çok yer açarak, hastalıklardan korunabileceğimizi belirterek soframızda yer açmamız gereken 10 besini şöyle sıraladı:

1- Zencefil: Öğütülmüş zencefil tozunun her yemeğe katabiliriz. Bünyemizi kuvvetlendirirken, yemeklerimizi de gayet lezzetli bir hale getirebilir. Afiyetle yiyebiliriz. Çubuk zencefili de su ve çay ile bolca tüketebiliriz.

2- Stevya: Şekeri hayatımızdan çıkartıp, yüzde sıfır şeker içeren, tamamen doğal olan stevya bitkisini tercih etmeliyiz. Rafine şeker bağışıklığı zayıflatırken, stevya bize güç katar.

3- Taze meyve suları: Konsantre içecekler yerine, taze ve posasıyla sıkılmış meyve suyu karışımlarını içmeliyiz. Kış aylarında nar, portakal ve havuç suyu tam bir enerji deposudur.

4- Portakal suyu: Soframızdan portakal suyunu eksik etmemeliyiz. Özellikle kahvaltı soframızda portakal suyu mutlaka olmalıdır.

5- Bitki çayları: Siyah çay yerine antioksidan özellikli ıhlamur, ahududu, böğürtlen, yeşil çay içmeliyiz.

6- Yoğurt: Yoğurt tam bir şifa kaynağıdır. Her gün 1 kase yoğurt yenilmelidir. Özellikle elektromanyetik kirliliğe daha fazla uğrayan mühendis, teknisyen, hostes gibi meslek gruplarındakiler bolca yoğurt tüketmelidir.

7- Sarımsak: Antiseptik özellikli sarımsağa kış sofralarımızda mutlaka yer vermeliyiz.

8- Boza: Boza tam bir vitamin deposu olma özelliğiyle bizi kışın mikroplardan korur. Bünyeleri daha hassas olan çocuk ve yaşlıların bolca tüketmesinde fayda vardır.

9- Kekik: Antibiyotik etkili kekik doğanın bize bir hediyesi gibidir. Yemeklerimizin lezzetine lezzet katarken, bizi de çok daha dirençli hale getirir.

10- Su: Günde 2 litre su içmeyi alışkanlık haline getirmeliyiz. Vücudumuzu asla susuz bırakmamalıyız.