Kan kanserine muhteşem dörtlü

Çağın yaygın vebası kan kanserinde doğru beslenmek önemli rol oynuyor. Uzmanlar havuç, kereviz, şalgam ve limon dörtlüsünün bu rahatsızlığa ilaç gibi geldiğini belirtiyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Aralık 2014 Güncelleme 18 Aralık 2014, 00:00
Kan kanserine muhteşem dörtlü

İÇİNDEKİLER

Kandaki akyuvarların sayıca çok fazla artmasıyla beliren bir hastalık olan kan kanseri küçük-büyük herkesi tehdit ediyor. Uzmanlar lösemi olarak da bilinen bu hastalığın 3 gruba ayrıldığını vurguluyor.
Hastalığın ayrıldığı gruplarla birlikte belirtilerini uzmanlar şöyle sıralıyor...
1. AKUT: Erkeklerde daha fazla görülen bu tip, çocuk lösemililerin de şeklidir. Hastanın boğazı, kemik ve eklemleri ağrır. Ateşi vardır ve bitkinlik hisseder. Derisinde ufak kanamalar belirir ve çok kolay çürük oluşur. Kansızlık baş gösterir ve sindirim sistemi, burun kanamaları ortaya çıkar. Lenf bezleri büyümüştür ve göğüs kemiğine basıldıkça ağrı duyulur. Teşhis klinik belirtilere ve kanın mikroskobik tahlillerine göre yapılır.

2. AKUT MİYELOİD: Çocuklarda pek görülmeyen bu tipe genellikle orta yaşlılarda ve her iki cinste eşit sıklıkta rastlanır. Karında belirsiz rahatsızlık, devamlı yorgunluk duygusu, gece terlemeleri ve ateşi, genel durum bozukluğuyla birlikte, dalağın aşırı büyüdüğü ve karın sol üst bölümünde ele geldiği görülür.

3. KRONİK LENFATİK: Orta ve ileri yaşlardaki erkeklerde daha sık rastlanır.
Bütün vücudun lenf bezlerinin yavaş yavaş büyümesidir.
Bu büyümeye dalakla akciğer de katılabilir.
Hasta kilo kaybeder, halsizlik, gece ateşi ve terlemesi, sinir sistemi çalışma bozukluğu şikayetlerinin yanında zona da belirebilir.
Can sıkan bu rahatsızlığın ciddi hasarların yanı sıra ölümlere de yol açtığını ifade eden uzmanlar, bazı karışımların hastalığa iyi geldiğini aktarıyor. Doktor kontrolü ile yapılması gereken karışımlar ise şöyle:

İnce kıyılmış bir çay kaşığı kekiği bir fincan kaynar suyun içine atın. Demlenmesi için kısa bir süre bekleyin. Süzüp sabah kahvaltılarından yarım saat sonra ve geceleri yatmadan bir saat önce birer çay fincanı tüketin.
1 çay fincanı soğuk suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı ökse otunu katın. 12 saat bekleyin. Sonra süzerek günde 2 kez, sabah kahvaltılarından yarım saat sonra ve geceleri yatmadan bir saat önce hafifçe ısıtarak 1'er çay fincanı içmek kan kanseri lösemiye karşı oldukça iyi gelir.
Birer adet kereviz, şalgam ve havucu nemli olarak mikserden geçirin. Bir tülbentin içine döküp sıktıktan sonra sonra üzerine yarım kahve fincanı limon suyu ilave edip için.
Bir çay fincanı soğuk suyun içine bir çay kaşığı eğir kökü ilave edin. Daha sonra 12 saat bekletin. Öğle ve akşam yemeklerinden yarım saat önce birer çay fincanı hafifçe ısıtarak için.
Bir su bardağı kaynar suyun içine ince kıyılmış birer çay kaşığı karabaş otu ve havanda dövülerek toz haline getirilmiş ısırgan otu tohumunu atın. Demlenmesi için kısa süre bekleyin. Daha sonra günde 2 kez sabah kahvaltılarından yarım saat sonra ve geceleri yatmadan 1 saat önce 1 su bardağı Bir çay fincanı kaynar tüketin.