Guta karşı ıspanak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Aralık 2014 Güncelleme 18 Aralık 2014, 00:00
Guta karşı ıspanak

İÇİNDEKİLER

Kanda ürik asidin artışıyla oluşan kristal benzeri birikintilerin eklemlerde özellikle de ayak başparmağı ekleminde birikerek ağrı ve şişlik oluşturması ile ortaya çıkan gut her geçen gün artış gösteriyor. Böbrek taşı oluşumuna neden olan bu hastalıkta aşırı kilolu olmak hastalığın başlangıcı hızlandırabilir diyen Prof. Dr. Ziya Mocan "Gut hastalarına uygulanan doğru bir diyet programıyla hastalığın azaltılması sağlanabilir" diyor. Prof. Mocan, gut hastalarına şunları öneriyor...
Purin içeriği yüksek olan yiyeceklerden uzak durun. Çünkü vücut purini ürik aside çevirebilir. Örneğin, böbrek, karaciğer, uykuluk gibi sakatatlar, uskumru ve kuru bakla yemeyin.
Aşırı derecede kırmızı ve beyaz et hastalığı tetikleyebilir.
Baklagiller, mayalı yiyecekler, mantar, kuşkonmaz gibi yiyecekleri tavsiye etmiyoruz.
Alkol alımı azaltın.
Günde en az 8 bardak su içmek ürik asidi düşürür.
Tahıllar, çerezler, ceviz, fındık, beyaz ekmek, krakerle, pirinç tüketilebilir.