Koruk üzüm kansere çözüm

Küçük-büyük herkesin korkulu rüyası kanser yaşamı tehdit ediyor. Uzmanlar hızla yayılan cilt kanserine karşı, koruk üzümünü lapa halinde cilde sürün uyarısında bulunuyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Aralık 2014 Güncelleme 17 Aralık 2014, 00:00
Koruk üzüm kansere çözüm

İÇİNDEKİLER

Cilt üzerinde bir şişlik ya da iyileşmeyen bir yara yıllarca var olan bir benin görünüm, büyüklük, renk değiştirmesi ya da kanaması, gibi olağan dışı gelişmeler cilt kanseri habercisi olabiliyor. Cilt üzerinde yara ve şişliklere neden olan bu duruma karşı doğal formüllerin şifa olabileceği belirtiliyor.
Uzmanlar "Ezilerek sulu lapa haline getirilmiş koruk üzümünü sulu ve lapa halinde cilde sürün" tavsiyesinde bulunuyor.
Uzmanlar can yakan bu duruma karşı şu önerilerde bulunuyor...

* 2 litre soğuk suyun içine 2 avuç at kuyruğu katın. 12 saat beklettikten sonra kaynatıp süzün. Suyun ılımasıyla cilde 20 dakika uygulayıp yıkayın.

YOĞURT OTUNA TEREYAĞ
* Bir miktar temizlenip yıkanmış yoğurt otunu nemli olarak mikserden geçirin. Bir tülbentin içine koyup süzülmesini bekleyin. Çıkan özsuyu merhem haline getirip, tereyağ ile karıştırın. Cildinize uygulayın.

* 1 çay fincanı soğuk suyun içine ince kıyılmış bir kaşığı ökse otu atın. 12 saat bekledikten sonra süzürek günde 2 kez sabah kahvaltılarından yarım saat sonra ve geceleri yatmadan bir saat önce hafifçe ısıtarak birer çay fincanı için. Bir litre suyun içine ince kıyılmış 3 yemek kaşığı aynısefa, birer yemek kaşığı ısırgan otu ve civanperçemi katıp kaynatın.

* Ardından süzüp, gün içinde aralıklarla yudumlanarak bitirin.

* Bir miktar temizlenip yıkanmış sinirli ot yapraklarını nemli olarak mikserden geçirip sulu lapa halinde cilde sürün.

* Yıkanmış temizlenmiş bir miktar sinirli otunun yapraklarını nemli olarak mikserden geçirin. Sulu lapa halinde bir litre suyun içine birer çorba kaşığı ebegümeci ve atkuyruğu katın. Kaynatılmasının ardından süzerek lapayla karıştırıp cilde sürün.

* Bir miktar menekşe yaprağını mikserden geçirin. Sulu lapa halinde cilde uygulayın.

* Bir litre suyun içine 2 avuç yılanyastığı ekleyin. Su buharlaşıp lapa haline gelinceye kadar kaynatın. İçindeki bitkiyi alıp cilde uygulayın.

* Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı şahtere otu atın. Demlenmesi için kısa süre bekleyin. Daha sonra süzerek günde 2 kez sabah kahvaltıdan yarım saat sonra ve geceleri yatmadan bir saat önce için.