Sirke ve bal karışımı çay: 1 bardak ılık su, 1 tatlı kaşığı doğal elma sirkesi, 1 tatlı kaşığı çiçek balını karışıtırıp için. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Günde 1 bardak yeterli olacaktır.
Yaban mersini çayı: 1 yemek kaşığı kuru yaban mersinini 1 buçuk bardak kaynar suda 10 dakika bekletin. Demini aldıktan sonra süzün. Günde 2 bardak içebilirsiniz.
Sarı kantaron çayı: Virüslere karşı çok etkilidir. Gerginlik, uykusuzluk ve depresyona da iyi gelir. 1 tatlı kaşığı ince kıyılmış bitki, orta boy bir su bardağı dolusu soğuk suya eklenir, hafif ısıda kaynama derecesine kadar ısıtılır, üstü kapalı olarak 5 dakika kadar demlendirilir ve süzülür. Günde 2-3 bardak taze demlenmiş çayı, aç karnına veya öğün aralarında, soğutmadan içebilirsiniz.
Menekşe çiçeği çayı: Balgam söktürür. Bronşit, nezle, boğmacaya çok iyi gelir. 1/4 litre soğuk su içine 2 tatlı kaşığı menekşe çiçeği atın, 5 dakika dinlendirin. Bu çaydan günde 2 defa 1 su bardağı için. İsterseniz balla tatlandırabilirsiniz.
Ayva yaprağı çayı: Balgam söktürücüdür, vücudun direncini artırır ve stresi azaltır. 1 tutam ayva yaprağını 4 su bardağı kaynar suda 4 dakika bekletin. Günde en fazla 2 bardak içilmelidir.