Portakal gutu azdırıyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Kasım 2014 Güncelleme 24 Kasım 2014, 01:26
Portakal gutu azdırıyor

İÇİNDEKİLER

Sağlıklı bildiğimiz pek çok gıda, bazı hastalıklarda ters etki yaratıyor. İstanbul Florence Nightingale Hastanesi, Sağlıklı Yaşam Merkezi Direktörü Dr. Özgür Şamilgil, çoğunlukla ayak başparmağında beliren gut hastalığında meyve sularına dikkat çekerek, şu uyarılarda bulunuyor:
Fazla protein (et, süt ürünleri, deniz mahsulleri, bakliyat, mantar) tüketimini kısıtlayın.
Koyu yeşil yapraklı, taze ve mümkünse çiğ sebze tüketin.
Her gün 1 bardak şekerli meşrubat (kolalı içecekler, gazoz, meyve suyu) içenlerin ayda 1 bardak içenlere göre gut riski yüzde 74 artar. Günde 1 bardak portakal suyu içenlerde gut riski yüzde 41, 2 bardak portakal suyu içenlerde ise gut riski yüzde 142 yükseliyor.
Hastalıktan yakınanlar şekerli gıdalar yemesin.