Beyni besleyen arterlerin yırtılması veya tıkanmasıyla gelişen felç, kol ve bacak kaslarında güçsüzlük veya fonksiyon kaybına yol açıyor. Bu tehlikeye karşı zararlı oksidasyonu ve plak birikimini önleyen besinler sağlıklı beyin fonksiyonları için gereklidir diyen
Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı, felç riskini azaltacak besinlerin tüketimini öneriyor. Pazının güçlü vitamin, lif ve antioksidan kombinasyonlarını içerdiğini belirten Kandıralı,
karalahana, brokoli, ıspanak gibi yeşil sebzelerinde aynı etkiyi gösterdiğini belirtiyor.
HER GÜN YARIM BARDAK
Beyin sağlığı için her gün
en az yarım su bardağı yeşil sebze tüketin uyarısında bulunan Kandıralı,
balık, tam tahıllar, ceviz, badem ile kırmızı-mor meyvelerinde de inmeye karşı kalkan olduğunu ifade ediyor.