Kısırlığın çaresi havuç

E vitamini deposu havuç kısırlığa çare oldu! Havuç yiyen erkeklerin eşlerinin gebe kalma şanslarının dört kat arttığı ortaya çıktı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Kasım 2014 Güncelleme 07 Mart 2019, 11:24
Kısırlığın çaresi havuç

İÇİNDEKİLER

Evlenme yaşının ilerlemesi ve çiftlerin hemen çocuk sahibi olmak istememeleri nedeniyle kısırlık sorunu artık daha sık görülmeye başlandı. Dünyada kısırlık ile ilgili yapılan çalışmalarda, ortalama 26 bin bireyin sperm sayısının yüzde 30 azaldığı gözlendi. Ve gün geçtikçe bu sağlık probleminin daha da ciddi bir hal almaya başladığı belirtildi. Havuçtaki antioksidanlardan başta E vitamini olmak üzere A, C, B vitaminlerini alan erkeklerin eşlerinin gebe kalma şanslarının daha da arttığı görüldü. Uzman Diyetisyen Serkan Tutar, "E vitamininin büyük kısmı Alfa D-tocopheroldür. Yani Latince'de üremek ve doğurganlık anlamına gelmektedir. Özellikle damar tıkanıklığına bağlı olarak yaşanan kısırlık probleminde E vitamini damar yüzeyini temizler ve kan dolaşımının artmasını sağlar. Bu şekilde cinsel faaliyetleri kolaylaştırır. Ayrıca E vitamini libido seviyesini yükseltir. Unutulmaması gereken diğer bir önemli konu ise çinko ile E vitamini bir arada alındığında hormon seviyesini yükseltir ve üreme bezlerinin işlevini geliştirir" dedi.

"ALKOLDEN UZAK DURUN"
Harvard Üniversitesi'nde yapılan bir çalışmada gebe kalma ile tüketilen besin arasında ciddi bir bağlantı olduğu belirtildi. Beslenme programında meyve, sebze ve kuru baklagilleri ihmal etmeyen kadınların hamile kalma oranlarında ciddi artış olduğu gözlendi. Kadınların gebe kalma şanslarını artırmaları için ise kahve ve alkol tüketiminden mümkün olduğu kadar uzak durmaları gerekiyor.

HAVUÇ KÜRÜ
Tencere içerisinde yarım litre kadar su kaynatın ve içerisine 2 adet taze ve gevrek havuçu 4-5 parçaya bölerek atın ve ağzını kapatarak 20 dakika kadar kısık ateşte pişirin. Başka bir kap içerisinde yine yarım litre kadar su kaynatın ve içerisine bıçakla ikiye kestiğiniz 20 tane inciri atın ve bir kaşık bal koyun. Kısık ateşte 15 dakika kaynatın. İşlemler tamamlandıktan sonra iki ayrı kap içerisinde bekleyen havuç ve incirler çok fazla ılımadan karıştırın. Süzerek elde ettiğiniz karışımı cam kavanozda buzdolabında muhafaza edin. 20 gün boyunca her gün sabah kahvaltısından ortalama 20 dakika kadar önce aç karna 1 su bardağı için.

SPERM DOSTU
Havuç, en önemli sperm dostu besin olarak öne çıkıyor. Çalışmalar, havuçtaki antioksidanların hücre zarlarına ve DNA'ya zarar verebilen serbest radikalleri etkisiz hale getirdiğini gösteriyor. Buna bağlı olarak havuca rengini veren karotenoid kimyasalı, sperm kalitesini diğer sebze ve meyvelerden daha fazla artıran bir etki gösteriyor.