Güneşlen prostatı yen

Erkeklerin korkulu rüyası prostat kanserinde yeni bir savaşçı bulundu. Uzmanlar D vitamini deposu güneş ışınlarının tümör gelişimini durduğunu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Ekim 2014 Güncelleme 26 Ekim 2014, 01:43
Güneşlen prostatı yen

İÇİNDEKİLER

Yaşamı tehdit eden prostat kanseri daha çok 50 yaş ve üzeri erkekleri seviyor. Bu tehlikeli hastalığa karşı uzmanlar, D vitaminin hayati önem taşıdığını belirtiyor. Güneş ışınlarına maruz kalmanın kanserli tümörleri gerilediğini belirten İngiliz uzmanlar, sık sık kontrollü güneşlenmenin hastalara iyi geleceğini aktarıyor. Araştırmayı yürüten uzmanlardan James Lambert konuyla ilgili şöyle konuşuyor, "Araştırmada D vitaminin prostat kanserinde tümörü durdurucu etkisini ortaya çıkardık. Belirli aralıklarla düzenli olarak güneşlenmek hastalığın ilerlemesini durdurmaya yardımcı olurken, aynı zamanda bu hastalıktan korunmada oldukça etkilidir."

ERKEN TANI ÖNEMLİ
Sık sık idrara çıkma, ağrı ve sızı eli birlikte sosyal hayatı alt üst eden bu hastalıkta kişilerin psikolojisinin de önemli ölçüde olumsuz etkilendiğini söyleyen uzmanlar, erken tanının bu hastalıkta önemli olduğunu kaydediyor. Sinsi ve sessiz ilerleyen bir kanser türü olan prostata karşı şu önerilere dikkat etmek gerekiyor...

* Günde 1.5-2 litre sıvı tüketimine özen gösterilmelidir. Gece idrara çıkma sayısını azaltmak için sıvı tüketimi yatmaya 2 saat kala sonlandırın.

* Kabızlıktan korunmak gerekir. Kabızlık idrar çıkışını zorlar. Bu nedenle beslenmede posa ve lif içeriği yüksek olan tam tahıllı besinlere, kurubaklagillere, kepekli ürünlere ve bulgur pilavına ağırlık verin.

* Omega-3 yağ asidinden zengin besinlere beslenmede mutlaka yer verilmeli. Yağlı soğuk su balıkları ve keten tohumu iyi bir Omega-3 kaynaklarıdır. Bunun yanı sıra günlük beslenmede günlük 30 gr. kadar fındık, badem ve ceviz gibi yağlı tohumlara yer verilmelidir.

* Prostat büyümesiyle, kan kolesterol seviyelerinde de yükselme olur. Bu nedenle hayvansal yağlardan, yağlı besinlerden, şekerli besinlerden sakınılmalı.

* Süt ve süt ürünlerinin yağsız türleri tercih edilmelidir.



DOMATES İLAÇ GİBİ
Domateste bolca bulunan likopen adlı maddenin prostat kanserini önleyici özelliği vardır. Erkekler bol domates ve püresi, domates salçası, hatta ketçap yemeli...