Tansiyona kırmızı ışık!

Kalp hastalıklarından felce kadar birçok rahatsızlığı tetikleyen yüksek tansiyona karşı kırmızı pancar suyu ilaç görevi görüyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Ekim 2014 Güncelleme 22 Ekim 2014, 00:24
Tansiyona kırmızı ışık!

İÇİNDEKİLER

Kan basıncının normalden çok daha yüksek seviyelerde seyretmesi sonucu ortaya çıkan tansiyon hastalığında beslenme önemli rol oynuyor. İngiliz uzmanlar, Omega-3 yağ asidinin kalp damar sağlığını olumlu etkilediğini belirtiyor. Yağlı balık tüketiminin hastalığı önlemede etkili olduğunu belirten uzmanlar, pancar suyu içmenin hastalığa ilaç gibi geldiğini aktarıyor. İngiliz Kalp Vakfı'nın yaptığı araştırmaya göre, pancarı bir hafta tüketen bireylerde tüketmeyenlere oranla daha düşük tansiyon ölçümleri sonuçlarına ulaşılıyor. Araştırmayı yürüten uzmanlar, tansiyon düşmanı pancarın çiğ yenilmesi gerektiği uyarısında bulunuyor.

SARIMSAK VE KARPUZ DA AYNI
Pancarın kan damarlarını açan nitrik asit düzeyini artırdığı belirtilirken, sarımsak ve karpuzun da pancarla hemen hemen aynı etkiyi gösterdiği vurgulanıyor. Düzenli olarak tüketilen pancarın kalp krizi ve felç riskini önemli ölçüde azalttığını belirten İngiliz bilim adamları, kereviz, marul, su teresi, ıspanak, pazı, rezene ve turbun da tansiyon hastalığından korunmada faydalı olduğunu ifade ediyor. Uzmanlar pancarı pişirirken sap kısımlarıyla ve soyulmadan pişirilmesi gerektiğini belirtiyor.

PANCARIN SAĞLIĞA FAYDALARI
* Tansiyona şifa olan pancarın sağlığa diğer faydaları ise şöyle sıralanıyor...
* Hazmı kolaylaştırır, kabızlığı yok eder.
*
Mide ağrısı ve ekşime sorunlarını anında giderir.
* Karaciğerin düzenli çalıştırması sebebiyle şeker hastalığını önler.
*
Kansızlıkta ve demir eksikliğinde çok etkilidir.
* Kansızlık problemi olanların bol miktarda kapari kullanmaları ve mutlaka kırmızı pancar suyu tüketmeleri gerekir.
* Kansızlık problemini gidermesi sonucu, iştahı da açarak, vücuda dinçlik verir.
*
Böbrek kumu dökmede faydalıdır.
* Sinirleri yatıştırır, dinginlik verir.
*
Saç dökülmesi, sedef, egzama, ürtiker, kurdeşen ve karaciğer hastalıkları ile vücutta kaşıntının önlenmesinde faydalıdır.
* Cildi güzelleştirir.