Fasulye şifaya gebe

Çocuk sahibi olmak isteyenler dikkat! Uzman Dr. Halit Fırat Erden, beslenme planına eklenecek fasulyenin anne-baba olmanın yolunu açtığını söylüyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Ekim 2014 Güncelleme 21 Ekim 2014, 00:26
Fasulye şifaya gebe

İÇİNDEKİLER

Üreme sağlığının giderek bozulduğu şu dönemde hamile kalma şansını artıran sihirli yiyecekler ön plana çıkıyor. Tüp Bebek, Üreme İmmünolojisi ve Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Halit Fırat Erden, "Mucize besinlerle hamile kalmayı kolaylaştırabilirsiniz" diyor. Annebaba adaylarının öncelikle soğukkanlı olması önerisinde bulunan Dr. Erden şu besinleri tavsiye ediyor...

3 PORSİYON MEYVE: Antioksidan bakımından zengin olduğu için meyve aslında üreme sağlığının bankası gibidir. Meyve sperm ve yumurta kalitesini artırır. Vücut hücrelerini özellikle C vitamini zengini turunçgiller yumurta ve sperm hücrelerini korur. Aynı zamanda yumurta oluşumu sorunu yaşayan kadınlarda doğurganlığı artırır. Anne olmak isteyen kadın günde 3 porsiyon portakal, limon, mandalina, greyfurt gibi turunçgiller tüketmelidir.

KARNABAHAR YİYİN: Bol, taze ve organik sebze tüketimi hamile kalma şansını artırır. Yumurtanın döllenmesine yardımcı olmak, vücutta östrojen sentezini düzenlemek için günde 2 porsiyon taze sebze tüketilmesi gerekir. A vitamini bakımından zengin olan karnabahar, brokoli, ve lahana tüketilmelidir.

SÜT ÜRÜNLERİ: Kadın için önemli bir mineral olan süt ürünleri kalsiyum bakımından zengindir. Süt, peynir, dondurma ve yoğurt, kemik güçlendirir aynı zamanda üreme sistemine verimli çalışması için yardımcı olur. MISIR UNU: Kompleks karbonhidratlar hamile kalma ve yumurtlama şansını artırır. Tam buğday, yulaf ezmesi, mısır unu, tam tahıllı mısır, kahverengi pirinç, yulaf bol lif içerir.

DEMİRİ UNUTMAYIN: Hamile kalmak ve sağlıklı bir bebek dünyaya getirmek için demir gerekli bir bileşendir. Demir yumurtalıkları uyarır. Yeşil sebzeler, kırmızı et, ekmek, kuru meyve, bakliyat ve narenciye demir zenginidir.

BALIK VE İSTİRİDYE: Haftada 2 porsiyon yağlı balık yemek hamile kalma şansını artırır. Çünkü balık vitamin ve mineraller kaynağıdır. Omega-3 büyümekte olan ceninin sinir sisteminin gelişimi için önemlidir. Uskumru, somon, sardalya, hamsi, alabalık gibi yağlı balıklar haftada 1 kez tüketilmelidir.

PROTEİN GEBELİĞİ KOLAYLAŞTIRIR:
Hamile kalmaya çalışırken protein çok önemli rol oynar. Fasulye, yumurta, et, baklagiller, ve kümes hayvanları protein kaynağı olduğu için hamile kalmayı kolaylaştırır. Bebek gelişiminde iyi kaynaklardan protein almak gereklidir.