Zencefil bir tutam şifa

Baş ağrısı, grip ve soğuk algınlığı şikayetlerinin ilacı zencefil bağışıklık sistemini güçlendirip virüslerle savaşıyor. Vücuda enerji veriyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Ağustos 2014 Güncelleme 31 Ağustos 2014, 02:05
Zencefil bir tutam şifa

İÇİNDEKİLER

Havaların bir soğuk bir sıcak seyretmesi vücut dengesini bozuyor. Bağışıklık sisteminin zayıflamasıyla hastalıklara da davetiye çıkartılıyor. Hastalıklarla baş edebilmenin yolu bağışıklık sisteminin güçlü olmasında yatıyor. Vücut direncini artıran gıdaların başında ise zencefil geliyor. Her derde deva olan zencefil özellikle kötü bakterilere karşı tam anlamıyla kalkan görevi görüyor.

HER DERDE DEVA
Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'nun çalışmalarına göre de zencefil mide bulantısı, şişkinlik, sindirim problemleri, mide, bağırsak enfeksiyonlarında etkili oluyor. Ayrıca, akciğeri temizleyen zencefil, terlemeyi arttırarak cildi de güzelleştiriyor. Kan dolaşımını artırıp kolesterolü düşürüyor. Solunum yoluyla bulaşan mikroplara karşı mücadele ediyor.

DOĞAL ASPİRİN
Özellikle soğuk algınlığıyla, buna bağlı olan öksürük için yatıştırıcı etkisi oluyor. Ayrıca zencefil, doğal aspirin olarak kanı sulandırır, böylece kanın pıhtılaşmasını engeler. Kan pıhtılaşması sonucu oluşan istenmeyen rahatsızlıkları engellemeye yardımcı olur. Beyne de faydası olan zencefil hücrelerin işlevini artırıyor.

ZENCEFİL ZAYIFLATIR
Zencefili sıcak havalarda soğuk içeceklere ilave edebilir, kışın da demleyip çay olarak içebilirsiniz. Böylece hem bağışıklık sistemini güçlenmiş olur hem de zayıflamaya yardımcı olur. Bal ile tatlandırılan zencefil çayı zayıflatırken birçok hastalığa da çare olabiliyor. Zencefil ile havuç ve elmayı blenderda karıştırın. Bedeninize güç verecek olan bu karışımı özellikle sabahları içiniz.

Zencefil
, vücuttaki iltihabın atılmasında etkilidir. Kanserden korur. Zencefilin bir başka özelliği de metabolizmayı hızlandırmasıdır. Bu da zayıflamak isteyenler için zencefili önemli hale getirmektedir. Zayıflama tedavisinde kan şekerini dengede tutuğu için tok tutar. Metabolizmanın yavaşlamasını engeller. Rahat kilo verilmesini sağlar.